Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Oldham, Boundary Park


Oldham Athletic  0 - 1  Huddersfield Town, 1 november 2009.
League Two (2), toeschouwers; 8.569.

Scoreverloop;
59. (0-1) Williams

Het B&B in Accrington lag letterlijk tegenover het stadionnetje van Accrington Stanley. Dus daar ben ik op zondagochtend even wezen kijken. Uiteraard was het helemaal dicht en de regen kwam ook nog met bakken naar beneden. Ik had dus beter wat langer in bed kunnen blijven liggen. Omdat ik niet zo vaak in Accrington kom daarna naar Peel Park gereden. Daar stond vroeger het stadion van Accrington. Het speelveld en de pub zijn nog aanwezig. Het hoosde nog steeds en na een rondje zonder paraplu was ik helemaal doorweekt.
De buitenkant van Boundary Park.

Dankzij de sloop van de Broadway Stand kan je zo naar binnen kijken.

Via de toeristische route richting Oldham. Die route ging via Rochdale. Op de gok Spotland, het stadion van de plaatselijke trots, bezocht. Er was zelfs nog iemand aanwezig die de deur open deed. Zo kon Spotland op een zondagochtend gevinckt worden. Vanaf de snelweg is Boundary Park makkelijk te vinden. Ik parkeerde op de parkeerplaats van de voetbalvelden achter Boundary Park. Hier spelen allerlei pubteams hun wedstrijdjes. Ideale parkeerplaats; gratis en aan de doorgaande weg richting snelweg. Maar van die keuze zou ik later nog bijna spijt krijgen.

Boundary Park staat bekend als een van de meest koude en winderige grounds van Engeland. Ik kan nu uit eigen ervaring verzekeren dat dit geen fabeltje is. Het was er waterkoud en er stond een ijzige wind. Het was wel droog en een waterig zonnetje probeerde vergeefs mij op te warmen. Maar ik was nog steeds doorweekt van Accrington en begon het behoorlijk koud te krijgen. Ik had weinig behoefte aan een middag koukleumen in Oldham. Dus ik besloot maar een nieuwe winterjas te kopen in het winkelcentrum vlakbij Boundary Park. Dat slaagde en zo was ik klaar voor de koude middag.


Wachtende mensen voor de turnstiles.

Op de eerder genoemde parkeerplaats stond nog een snackcamper voor de hongerige voetballers van de pubteams. Ik bestelde een baconburger met kaas en uien. De burger werd met veel liefde en zorg bereid en smaakte een paar klassen beter dan de burgers die in de rest van Engeland worden geserveerd. Eigenlijk net zo lekker als de burger van Nuneaton 2006.  

In 2002 had ik al eens een rondleiding gehad op Boundary Park. Vooral het dwalen door de catacomben was memorabel. Het immer aanwezig tapijt, de smalle gangetjes en de luxe stoeltjes in de "Directors Box". Ik had de hoop om ooit nog eens een wedstrijd te zien op een onveranderd Boundary Park. Maar dat feest ging niet door. In de zomer van 2008 werd de Broadway Stand gesloopt. Het plan was om een nieuwe tribune te bouwen maar Oldham kreeg de financiering niet rond. Dus een lange zijde is nu helemaal kaal en dat is meestal geen prettig gezicht in een stadion. Maar het viel eigenlijk best wel mee. De paddock en een muur staan nog overeind en door nog enige losse bebouwing is het geheel niet zo kaal als ik vooraf vreesde.


Het gat van Oldham, de restanten van de Broadway Stand.

De Rochdale Road Stand zat bijna helemaal vol met Huddersfield.

Vooraf stond Oldham op 9 (20 uit 14) en Huddersfield op 7 (21 uit 14). Dus aansluiting op de PO-plaatsen was de inzet vooraf. Direct vanaf de aftrap ontspon zich een wedstrijd in een bizar hoog tempo. De bal vloog als in een flipperkast van het ene naar het andere strafschopgebied. Door de vele persoonlijke duels en het tempo waren er amper fatsoenlijke aanvallen te zien. Boeiend was het zeker. Huddersfield was duidelijk de beter ploeg en kreeg ook de kansen. Zo schoot talent Jordan Rhodes nog op de lat.

Het weer werd tijdens de wedstrijd steeds slechter, het begon weer te regenen en harder te waaien. Dat kwam het spel ook niet ten goede. Ik zat op mijn favoriete plekje, vijfde rij achter het doel op de Chadderton Road End. Lekker warm in mijn nieuwe jas, om mij heen uiteraard locals in een shirtje. Vlak voor mijn neus schoot ene Robbie Williams (?!) een schitterende vrije trap binnen. De 0-1 en die kwam niet meer in gevaar.


De Main Stand, nog steeds een mooi plaatje.

Een wedstrijdmomentje.

Hoewel Oldham Athletic en Huddersfield Town geen officiële rivalen zijn was er zeker sprake van een "derby". Er ligt ook maar 37 kilometer tussen beide steden. Huddersfield had zoals verwacht flink wat volk mee, volgens de officiële cijfers een indrukwekkende 3.909. In het programma werd al gerept over een "Roses clash". Oldham ligt in Lancashire en Huddersfield in Yorkshire, en beide graafschappen hebben en roos in het wapen. Dit was zeker een item bij de fans van Oldham. Het ging over vooral "bastards" en het gehate Yorkshire. Een minpunt was dat ze in Oldham een trommel nodig hebben voor het zingen.

Na de wedstrijd snel terug naar de auto. De gekozen parkeerplaats was openbaar en populair. Het stond er namelijk vol met dubbel geparkeerde auto's. Het was draaien, keren en nog meer om de parkeerplaats te verlaten. Dat lukte uiteindelijk en ruim op tijd werd Liverpool Airport bereikt. Ondanks de gesloopte tribune blijft Boundary Park een heerlijk stadion. Het kan er wel behoorlijk koud zijn!


En nog maar een wedstrijdmomentje.

Comments