Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Northampton, Sixfields (2)


Northampton Town 2 - 1 Oxford United, 6 april 2012.

League Two (4), toeschouwers; 6.860.

Scoreverloop;
  1. (1-0) Guttridge
50. (1-1) Montano
90. (2-1) Williams

Net als op Goede Vrijdag 2011 bracht ik de avond van Goede Vrijdag 2012 door op Sixfields, het stadion van Northampton Town. Het sportieve uitgangspunt was beide keren gelijk; Northampton had degradatie zorgen en de tegenstander hoopte op een plekje in de play-offs. Northampton kreeg het ook nu weer voor elkaar om in de slotfase te scoren. Wederom uitzinnige fans op het veld al bleef de man in het invalidewagentje dit keer aan de kant.


Oxford United had een indrukwekkende 1.631 fans meegenomen. Hoewel beide clubs volgens de kenners geen officiële rivalen zijn was er de nodige banter over en weer. Dat is altijd vermakelijk om te zien maar de politie kon er niet om lachen. Vooral na de doelpunten werden diverse fans van de tribune gehaald en uit het stadion gezet. Qua beleving zat het aan beide kanten wel goed, vooral omdat het publiek goed reageerde om alles wat er wel en niet gebeurde op het veld.

We zagen een kwalitatief betere pot voetbal dan eerder op de dag in Wycombe hoewel dat een divisie hoger was. Met name Oxford United liet bij vlagen goed voetbal zien maar het was Northampton dat fantastisch aan de wedstrijd begon. Al na 46 seconden krulde Luke Guttridge de bal in het doel. Naar mate de eerste helft vorderde trok Oxford de wedstrijd meer naar zich toe en dat werd beloond met de gelijkmaker vlak na de pauze.


Na een uur spelen kreeg Oxford een perfecte kans op 1-2 maar de Amerikaanse keeper van Northampton stopte de penalty. Deze keeper, Neal Kitson, was erg populair bij het publiek. Maar vreemd genoeg was het pas zijn tweede wedstrijd voor Northampton. Er gebeurde nog genoeg op het veld met als climax de winnende 2-1 die door de spelers en fans werd gevierd op het veld. Nadat iedereen weer op de tribune zat pakte Michael Duberry van Oxford nog even zijn tweede gele kaart.

YouTube-video


Het was dus wederom genieten op Sixfields. Toch hoop ik op Goede Vrijdag 2013 in een ander stadion te zitten. Het blijft wel vreemd dat ik in een stadion wat bekend staat als één van de meeste saaie van Engeland nu al twee keer een mooie avond heb beleefd.
Comments