Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Morecambe, Christie Park

Morecambe 2 – 2 Macclesfield Town, 22 augustus 2009.
League Two (4), Toeschouwers; 1.757.
 
Scoreverloop;
12. (0-1) Tipton (P)
49. (1-1) Twiss
58. (1-2) Draper
81. (2-2) Artell

Morecambe hoopt het seizoen 2010/11 te beginnen in een nieuw stadion. Voor mij genoeg reden om in het huidige stadion, Christie Park, dit seizoen nog een wedstrijd te gaan zien. Morecambe heeft geen echte rivalen in League Two dus qua tegenstand maakte de wedstrijdkeuze weinig uit. Echter toen het mogelijk was om Morecambe te combineren met een wedstrijdbezoek aan Hearts op zondag was voor mij de keuze snel gemaakt.

De Main Stand van Christie Park lijkt verdacht veel op die van Whaddon Road van Cheltenham. Maar het is wel de leukste tribune van Christie Park zeker omdat er voor nog rijtje staanplaatsen ligt. Aan de overzijde het minste stukje stadion, een paar treden onoverdekte staanplaatsen. De naam van deze "tribune" is dan wel weer leuk; "Carwash Terrace". Achter beide goals overdekte staantribunes. Op de oudste en kleinste mogen de bezoekende fans staan en de grootste is voor het thuispubliek. Bij elkaar een prima stadion voor League Two. Ook hier vraag je je af of er echt een nieuw stadion nodig is.

Ik besloot achter het doel te gaan staan bij het thuispubliek. Daar stonden ook John en Joris die bezig waren met hun jaarlijkse vinckfest. Het werd hun achtste wedstrijd in evenveel dagen. Hun doelpuntengemiddelde lag boven de drie per wedstrijd dus de kans op een nul - nul was levensgroot aanwezig.

De carwash achter de terrace.

North Stand.

Zowel Morecambe als Macclesfield waren de competitie matig begonnen. Macclesfield kwam via een penalty op 0-1 en wist deze probleemloos naar de pauze te brengen. Wij vermaakten ons op de tribune met een zeer oud mannetje, model opa uit Flodder. Hij was die middag uit het rusthuis gehaald om weer eens een potje voetbal te zien. Echter hij hield de pies niet binnen en kotste alles uit. Zijn shirt en broek zaten onder de shit. Zijn begeleider duwde rolstoel plus opa mopperend naar de uitgang. We waren verbaasd dat het duo in de tweede helft weer opdook met opa in een schoon shirt en broek.

Verder werden Joris en ik tijdens de eerste helft bezig gehouden door de mascotte. Met een bijnaam als "Shrimps" zou je bij Morecambe een garnaal als mascotte verwachten. Maar wij zagen Christie the Cat in actie. Een zeer onrustige mascotte die we maar niet fatsoenlijk op de foto konden krijgen.

Main Stand.
 
De paar treden van de Carwash Terrace.

Staande op de tribune bij clubs als Morecambe ga je toch snel vraagtekens zetten bij het nut van een leger stewards. Er stonden de gehele wedstrijd zeker zeven stuks voor onze tribune. Ze staan met hun rug naar het veld naar het publiek te staren. En dat publiek staat rustig naar het spel te kijken en dat doen ze ongetwijfeld de rest van het seizoen ook. Af en toe wordt er wat gescholden maar that's it. En als een groepje behoefte heeft om het veld te bestormen dan gebeurt dat toch, daar helpt geen steward tegen. Ander minpunt is dat de stewards je foto's verstoren met hun aanwezigheid.

Veel stewards dus bij Morecambe. Het aantal toeschouwers viel mij wel erg tegen. De gate van 1.757 was mijn laagste ooit in League Two. Het lag ook behoorlijk onder het gemiddelde van Morecambe de laatste twee jaar in League Two. Reden kan de matige seizoenstart zijn of is het publiek al weer uitgekeken op het voetbal in de League? In de pauze nog een optreden van groepje cheerleaders. Normaal mag ik graag foto's maken van schaars geklede vrouwen maar deze cheerleaders waren wel erg jong. Dus maar geen foto's gemaakt.

Gelukkig begon al snel de tweede helft. We zagen een Morecambe wat een stuk energieker was dan voor de pauze. Twiss maakte al snel de 1-1. Vanaf rechts sneed hij naar binnen en schoot schitterend binnen. Maar al snel zakte Morecambe weer in en werd het 1-2 voor Macclesfield. De wedstrijd hobbelde langzaam naar het einde maar Artell kopte de 2-2 nog binnen. Uiteindelijk een redelijke wedstrijd in een aardig stadion. Geen klassieker en ik zal er zeer waarschijnlijk nooit meer komen. Maar het was zeker een bezoekje waard.

 Away Terrace aka Umbro Stand.

Het eenvoudige scorebord op Christie Park.
 

Comments