Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Merthyr Tydfil, Penydarren Park

Merthyr Tydfil 2 - 2 Oxford City, 11 april 2009.
Southern League (7), toeschouwers; 274.

Scoreverloop:
13. (1-0) Jones
62. (1-1) Fischer
73.
(1-2) Faulconbridge
87. (2-2) Cullimore

Na het geslaagde avondje stappen besloot ik maar eens lekker uit te slapen, dat komt er thuis nooit meer van. Rond 11:00 uur werd het toch echt tijd om op te staan en na een verfrissende douche was ik weer het mannetje. De wedstrijd begon om 15:00 uur dus alle tijd om Merthyr Tydfil te verkennen. De High Street van Merthyr is identiek aan de rest van Engeland en Wales. Verder erg veel vervallen en dichtgetimmerde panden in het centrum. Het was prachtig zonnig weer dus het zag er allemaal nog redelijk uit. Als het eind november regent zal het een stuk deprimerender zijn in Merthyr Tydfil. Penydarren Park ligt aan de rand van het centrum dus besloten we lopend naar het stadion te gaan. We kwamen eerst uit bij een oude ingang aan de korte zijde welke was afgesloten, maar het was al een leuk voorproefje.

Het schitterende wapen op het toegangshek.

Gevel van de Grand Stand.

Vorig seizoen was een groep liefhebbers al eens matchsponsor geweest bij een Engelse wedstrijd, toen was Workington de gelukkige. Dit seizoen was het dus Merthyr Tydfil en ik was nu ook van de partij. Merthyr Tdfil heeft een mooie historie als League Club en in het Europese clubvoetbal. Inmiddels is de club afgezakt naar het 7e niveau. Wel speelt deze club uit Wales gelukkig nog in de Engelse competitie, gelukkig want de Welsh League is niet serieus te nemen. Maanden voor de wedstrijd hadden we al contact gehad met de club om op deze dag wedstrijdsponsor te zijn. Echter eenmaal aangekomen op Penydarren Park bleek er niemand op de hoogte dat er tien man uit Belgie en Nederland geld kwamen brengen. Merthyr Tydfil FC had al maanden zware financiele problemen en ook binnen de organisatie was het dus een rommeltje. Desondanks waren we welkom om ons geld af te geven en kregen we van een clubofficial een rondleiding door de catacomben. We kregen snel wat consumptiebonnen toegestopt en mochten chillen in een lounge. We bekeken de wedstrijden vanaf de onoverdekte staantribune achter het doel. Lekker in het zonnetje met op de achtergrond de heuvels van Wales. De wedstrijd was vermakelijk en eindigde in 2-2.

Overdekte staantribune lange zijde.

Grand Stand.

Na de wedstrijd keerden we terug naar de "lounge" waar het buffet al klaar stond. Dat bestond uit twee schalen slappe friet. Hierna gaf Clive Jones een toespraak. Meneer Jones bleek "the Mayor of Merthyr Tydfil" te zijn. Een soort burgemeester maar anders dan we in Nederland gewoon zijn. Voor zover mij bekend is het een soort representatieve erebaan die bij toerbeurt vervuld wordt. Anyway meneer Jones was vereerd dat een groep Nederlanders en Belgen in zijn stad naar het voetbal kwam kijken. Als dank had hij een gesigneerd wedstrijdshirt in de aanbieding. Na verloting was ondergetekende de gelukkige. Het shirt past mij helaas niet maar ik zal het shirt inlijsten en een mooi plekje geven in mijn penthouse. Armand was balsponsor en kreeg de wedstrijdbal nog uitgereikt door meneer Jones.

Welcome!

Na dit officiële gedeelte werd het langzamerhand tijd om Merthyr Tydfil gedag te zeggen. Een gedeelte van onze groep ging richting Birmingham voor de zondagwedstrijd en de rest ging richting Bristol om op zondagochtend weer terug te vliegen naar Nederland. We waren nog 24 uur in Merthyr Tydfil geweest maar het voelde als een week. Met een avond stappen, stadwandeling, voetbalwedstrijd en gesprek met de burgemeester was het een zeer compleet bezoek. Het was leuk om eens wedstrijdsponsor te zijn. Al was het jammer dat de club niks had geregeld. Voor die paar centen wil je natuurlijk graag iets meer. Al is het gesigneerde wedstrijdshirt natuurlijk onbetaalbaar. Wellicht het volgende seizoen 2009/10 weer ergens wedstrijdsponsor. Echter nog geen flauw idee waar.

Buitenkant van de pisbakken.

Bescheiden zittribune achter het doel.

Grandstand nogmaals met rechts de Boardroom.

Lekker plaatsje in de zon achter het doel.


Wedstrijdbeeld van de 2-2.
Comments