Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Meppen, Emslandstadion (2)

Meppen 1 - 2 Oldenburg, 18 oktober 2009.
Oberliga Niedersachsen West, toeschouwers; 2.560 .

Scoreverloop;
38. (0-1) Van der Leij
47. (1-1) Özkan           (P)
70. (1-2) Kowalczyk

In juli 2004 bezochten wij het Emslandstadion voor de wedstrijd Werder Bremen - Stuttgart. Dat was een leuke avond maar het leven is naturlijk niet compleet zonder een thuiswedstrijd van SV Meppen in het Emslandstadion. Meppen speelt nog steeds op een laag niveau dus een "normale" thuiswedstrijd is niet erg uitnodigend. Dus het was wachten op de juiste gelegenheid. Die kwam op 18 oktober 2009; een zondagmiddag zonder verplichtingen, lekker najaarsweer en Oldenburg kwam langs in Meppen. Daar was dus de dag dat C&U compleet met juniorlid naar Meppen tufte.

Door wegwerkzaamheden waren we pas een kwartiertje voor de aftrap in Meppen. Desondanks konden we vlakbij parkeren. Na een korte wachtrij bij de kassa konden we het stadion in. Daar was het niet erg druk. De 2.560 toeschouwers zijn weliswaar bovengemiddeld bij Meppen maar voor een dergelijke derby vond ik het tegenvallend. Oldenburg was present met een kleine 500 man, vrouw en kind.

Ultras Meppen in actie.

...en die van Oldenburg.

De eerste helft was voor Oldenburg, de ploeg in vorm na zeven achtereenvolgende overwinningen. Het ging voertballend een stuk soepeler dan bij Meppen. De 1-0 ruststand was dan ook logisch. In de tweede helft kwam Meppen door enig opportunistisch spel terug in de wedstrijd. Het werd 1-1 na een penalty, waar C&U het niet eens was of het nou een terechte penaly was of niet. De wedstrijd was verder gelijkopgaand. De 1-2 kwam door een blunder van de keeper. Hij liet een schijnbaar houdbaar schot glippen. Qua voetbal was bij vlagen best wel redelijk, echt venijnig werd het nooit op het veld.

De Ultras van Meppen waren uiteraard druk bezig met de bekende liedjes en dingetjes. Ze hadden nog wel een kunstje wat wij nog nooit eerder gezien hadden. Een liedje waar de vuisten beurtlings werden geheven. Dat was dan wel weer leuk. Die van Oldenburg stonden letterlijk aan de andere kant van het stadion waardoor de echter banter achterwege bleef. Die Ultras zijn altijd erg geforceerd boos op de andere partij, maar ze doen in het stadion geen enkele moeite om bij elkaar te komen. De Ultras blijven braaf (of is het gedisciplineerd??) in hun vak staan. Al met al een leuke derby maar meer ook niet. Ik wil nog wel eens naar de return om zo de bezoekjes aan het kwartet serieuze clubs in Nordwest compleet te maken. De broodjes van de Bratwurst waren overigens wel beter dan in 2004.

Hoofdtribune van het Emsland.
Comments