Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Mansfield, Field Mill


Mansfield Town 3 -1 Notts County, 8 oktober 2016.

League Two (4), toeschouwers: 5.763.

Scoreverloop:
54. (1-0) Green
82. (1-1) Rodman
90. (2-1) Green      (P)
90. (3-1) Henderson

Vorig seizoen was het onrustig rond de wedstrijden tussen Mansfield Town en Notts County. De politie was not amused en besloot voor dit seizoen de thuiswedstrijden van Mansfield tegen de local rivals Grimsby Town, Notts County en Doncaster Rovers allemaal te laten aftrappen om 12:15 uur in plaats van het gebruikelijke tijdstip van 15:00 uur. Minder tijd voor de fans om te boozen in de pub maar voor ons de kans om een dubbel te doen. De 2e wedstrijd zou Gainsborough Trinity - Tamworth worden.

We vertrokken laat op de vrijdagmiddag uit Nederland en waren rond 23:00 uur bij ons hotel in Dartford. Zaterdagochtend op tijd weer uit de veren en na een stevig ontbijt en na een probleemloze autorit kwamen we rond 10:30 uur aan in Mansfield. Omdat er beperkt tijd was tussen het einde van de wedstrijd in Mansfield en de aftrap in Gainsborough was het zaak “strategisch” te parkeren (wat dat ook betekenen mag). We vonden we een parking, met defecte slagboom, op vijf minuten lopen van Field Mill.

Rond het stadion liepen de fans van Mansfield en Notts County zonder problemen door elkaar heen. Al werden de bussen uit Nottingham rechtstreek naar het bezoekersvak geleid. Wij concentreerden ons eerst op de gebruikelijke rituelen; kaartjes ophalen, programma kopen en enkel voor meneer Bier und Bratwust het kopen van de sjaal. Naast Field Mill liggen twee typisch Engelse straatjes die doodlopen op de oude kant van het stadion. De huisjes en de dichtgemetselde turnstiles werden, tot lichte verbazing van de bewoners, uitgebreid door ons gefotografeerd.

Ondertussen liep het vlot richting de aftrap en zochten we onze plaatsen op de tribune op. Field Mill heeft drie bijna identiek tribunes die gebouwd zijn rond de eeuwwisseling. Er is nog een oudere tribune, de Bishop Street Stand, die inderdaad grenst aan één van de genoemde straatjes. Helaas is deze tribune buiten gebruik en helemaal bedekt met reclameborden. Notts County had de North Stand toegewezen gekregen en er waren officieel 1.546 fans van Notts aanwezig.

De eerste helft was ronduit saai. Notts County speelde het betere voetbal maar concreet werd het nooit. Op de tribunes was het logischerwijs niet veel beter, spaarzaam werd er gezongen en verder dan wat gezwaai en de bekende obscene gebaren kwam het niet. Het inbrengen van Matt Green veranderde alles. Hij scoorde met zijn eerste balcontact en Field Mill ontplofte. Notts County ging actief op jacht naar de gelijkmaker, kreeg kansen en beide supportersgroepen waren ook wakker geworden. Het gezang van Notts County klonk bij vlagen indrukwekkend. Tussendoor raakte Mansfield nog eens de lat. De gelijkmaker tien minuten voor tijd was de start voor een hectische slotfase.

En eigenlijk zaten wij daar niet op te wachten. We wilden graag op tijd weg om de aftrap bij Gainsborough te halen. We zochten wederom een strategisch plekje op voor de slotfase. Een penalty-request van Mansfield werd afgewezen door de arbiter, dit tot chagrijn van de aanhang van Mansfield, de schuttingtaal vloog ons om de oren. In de 90e minuut was het alsnog raak. Penalty en Green maakte zijn tweede van de middag. Gevolg was een waar pandemonium op Field Mill

We zagen het nog even aan en vertrokken richting auto. Nog voordat we bij de auto waren hoorden we de 3-1 vallen, maar die was enkel voor de statistieken zullen we maar zeggen. Qua stadion is Mansfield Town geen topper, eigenlijk zijn enkel de twee doodlopende straatjes het vermelden waard en uiteraard de geel-blauwe clubkleuren :-) Maar voor een pittige local derby tegen Notts County of Chesterfield kan je altijd terecht op Field Mill.


Field Mill ligt verscholen achter een stenen muurtje.

Gezellige drukte op het plein voor de Ian Greaves Stand.

De achterkant van Field Mill in Bishop Street.

Deze turnstile is voor eeuwig gesloten.

De Ian Greaves Stand in 2005.

De Bishop Street Stand in 2005.

Matchwinner Matt Green.

Fans van Notts County gaan mental na de 1-1.

Spanning voorafgaande aan de penalty die de 2-1 zou betekenen.

Drukte voor het doel van Mansfield


Matt Green scores from the penalty-spot for Mansfield Town

Comments