Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Mainz, Am Bruchweg

Mainz '05 1 - 1 Werder Bremen, 5 februari 2011

1.Bundesliga (1), toeschouwers; 20.300.

Scoreverloop;
19. (1-0) Schürrle
90. (1-1) Pizarro

Seizoen 2010/2011 wordt het laatste dat Mainz '05 speelt in het Stadion Am Bruchweg. Eigenlijk had ik de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in maart op de agenda staan maar na een oproep op een internetforum werd het de wedstrijd tegen Werder Bremen. Met behulp van fiets en trein werd Arnhem bereikt waarna de reis verder ging per auto. Mainz werd best wel vlot bereikt. Iets buiten de stad was het nieuwe stadion, de Coface Arena al zichtbaar maar die bewaren we voor later. Bij het oude stadion was het al erg druk en in de buurt parkeren lukte dan ook niet. Uiteindelijk werd een parkeerplekje gevonden op een kwartiertje lopen van het stadion. Maar dat was ook best wel fijn na een dergelijke lange autorit. We hadden online tickets besteld. Er waren echter enkel nog tickets beschikbaar in een hoek achter een lichtmast. Daar had ik eigenlijk weinig zin in. Eenmaal op het stadionterrein gelijk maar kijken of er een andere plek beschikbaar was. De hoofdtribune opkomen was al erg eenvoudig maar dan is het weer zoeken naar een vrij stoeltje. Uiteindelijk kwam ik uit op de staantribune aan de lange zijde Ook daar stond een duffe steward. Ik vond een mooi plekje ter hoogte van de middellijn.

Saaie gevel aan de straatzijde.

Staantribune stond al vroeg goed vol.

Qua sfeer was het de bekende Duitse Ultra variant . Positief was dat er een paar originele liedjes gezongen werden en met de yell “Wir sind nur ein Karnevalsverein” viel er zelfs enige zelfspot te ontdekken, dat is normaal een eigenschap die bij de ultraatjes ver te zoeken is. Want die mannetjes nemen zichzelf erg serieus. Ook zette het niet-ultra publiek op mijn tribune regelmatig een liedje in. Verder hobbelde het gezang de hele wedstrijd wel lekker door. Heel bijzonder was het stadion Am Bruchweg niet. Behalve de hoofdtribune waren alle tribunes noodtribunes. En daar ben ik niet erg van gecharmeerd, verder was het allemaal erg functioneel. Waarschijnlijk is een paar jaar terug het stadion uitgebreid met in het achterhoofd al de plannen van het nieuwe stadion. Komende zomer kunnen al die tijdelijke dingen eenvoudig afgebroken worden en verkocht worden aan een ander club.


Haupttribune, de enige permanente tribune Am Bruchweg.

Na een flitsende start van het seizoen was de klad er een beetje ingekomen bij Mainz '05. Desondanks stond de club na 20 speelronden op een zeer nette vierde plek met 36 uit 20. Werder Bremen is bezig aan een dramatisch seizoen. Met 22 uit 20 staat de ploeg van Thomas Schaaf op een beschamende 15e plek. Dat zijn we niet gewend want de laatste jaren deed Werder met attractief voetbal mee voor de plaatsen die recht geven op deelname aan de Champions League. Maar Schaaf lijkt de verouderde ploeg niet meer aan de praat te krijgen. Met aankopen als Mikael Sylvestre en Astronautovits vraag je natuurlijk wel om problemen. Het spelbeeld tijdens de eerste helft was eenzijdig; Mainz dat fris en fruitig aanviel en slechts een keer scoorde en Werder dat liet zien waarom ze 15e staan. Het was erg armoedig wat het publiek voorgeschoteld kreeg; spelers die elkaar in de weg liepen, foute passes etc.

Tweede helft eigenlijk het zelfde beeld.  Al begon Werder wat meer druk te zetten zonder dat het veel serieuze kansen opleverde. Mainz kreeg wel genoeg kansen maar zoals vaker dit seizoen kon Mainz daar geen doelpunten uit maken. En dan blijft de dreiging van de gelijkmaker in de lucht hangen en dat gebeurde ook nog. De bal werd hoog het strafschopgebied ingepompt en veteraan Claudio Pizaarro wist de bal met drie verdedigers om zich heen alsnog in het doel van Mainz te werken. Er werd niet meer afgetrapt. Een echte anti-climax dus. Op weg naar de auto snaaide ik nog leen lekker Brötchen Frikadelle mit ketchup weg zonder te knoeien. Ondanks de drukte waren we vlot weg uit Mainz en rond half negen waren we alweer in Venlo. Het was een mooi dagje Bundesliga!

De schreeuwer van de Mainzer vismarkt.

Zitten achter een lichtmast? Neeeeeehhhh.

Bescheiden lampjes in Mainz.

Mainz '05 - Werder Bremen Video 1Mainz '05 - Werder Bremen Video 2


Comments