Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Magdeburg, Heinz Krügel

Magdeburg 2 - 1 Rot Weiss Erfurt, 24 juli 2015.

3.Liga (3), toeschouwers; 21.079.


31. (0-1) Erb

60. (1-1) Beck

89. (2-1) Fuchs


Afgelopen juni promoveerde Magdeburg eindelijk naar de 3.Liga. In de play-offs werd afgerekend met Kickers Offenbach. De euforie is na de promotie groot in Magdeburg, zo groot dat de openingswedstrijd van de 3.Liga tegen Rot Weiss Erfurt binnen een paar dagen uitverkocht was. Dat had ik niet verwacht, ik stond voor een gesloten kassa in Magdeburg.


Net als in Kiel probeerde ik het ij het bezoekersvak. Maar dat was bijna onbereikbaar. Ik moest twee wegafzettingen van de politie passeren, een donker landweggetje aflopen, de parkeerplaats over waar de 1.804 Erfurters aan het zuipen waren en toen langs de controle van de security. Maar toen kon het kaartje gekocht worden, missie geslaagd.


Erfurt was tijdens de eerste helft beter dan Magdeburg, slimmer in de duels en doelgerichter. De 0-1 was de logische ruststand. Maar in plaats van doordrukken na de pauze liet Erfurt na de pauze Magdeburg terugkomen in de wedstrijd. Het leek een gelijkspel te worden maar vlak voor de tijd schoot Magdeburg het winnende doelpunt binnen. Het toch al uitgelaten publiek ging helemaal los. In het bezoekersvak was het minder georganiseerd dan gewoon in Duitsland en dat was goed voor de sfeer.


Comments