Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Londen, Church Road

Hayes & Yeading 2 - 3 Luton Town, 6 maart 2010.
Conference (5), toeschouwers; 1.881.

23. (0-1) Hatch
30. (0-2) Gnakpa         (P)
57. (1-2) Crochrane
74. (1-3) Craddock
88. (2-3) Cadmore

Al ergens in augustus 2009 had ik contact met Joris van "Doing the 116" over een bezoekje aan Hayes & Yeading. De club speelt namelijk op een leuke ground die mogelijk gaat verdwijnen. Verder speelt Hayes & Yeading dit seizoen in de Conference dus komen er publiekstrekkers als Luton Town, Oxford United en AFC Wimbledon langs. We kozen uiteindelijk voor de wedstrijd tegen Luton Town op zaterdag 6 maart 2010. Omdat de sponsortrip naar Berwick Rangers niet doorging promoveerde Joris heel slim ons bezoek naar Hayes & Yeading tot "Pheonix'92 Sponsortrip 2009/10". Uiteindelijk waren er maar liefst negen liefhebbers te vinden voor deze trip en gingen we met drie auto's richting Londen. 

Verzamelpunt was de dubieuze parkeerplaats in Zwijndrecht en daarna ging het richting Calais. De tunnel van 10:50 uur werd eenvoudig gehaald en de treinreis werd benut om te plassen en bij te kletsen. In Engeland werd de Tesco in Folkestone bezocht of de nieuwe Service aan de M20. Rond 13:00 uur waren we op Church Road. Op de parking voor het stationnetje was het nog relatief rustig. Wel een groep wannabe hooligans met veel lawaai. Rob had inmiddels onze toegangskaartjes inclusief programma opgehaald. We besloten maar een hapje te gaan eten in het centrum van Hayes. Dat was een tien minuutjes lopen. Vooraf dachten we dat Hayes een wat sjieke voorstad van Londen zou zijn. Maar dat leek er totaal niet op. In het ongezellige centrum vooral veel allochtonen en paupers. En nergens een fatsoenlijke pub te vinden dus weken we uit naar de Mac voor de lunch.

Overzicht van het mooie Church Road.

Home Terrace achter het doel.

"The Shed" met links met name de boefjes van QPR.

De clubs Hayes (1909) en Yeading (1960) fuseerden in 2007 tot Hayes & Yeading United. De nieuwe club ging spelen op Church Road. Logisch want dat is een mooier en beter terrein dan "the Warren", de oude thuishaven van Yeading. Echter volgens de berichten is Church Road reeds verkocht aan een projectontwikkelaar. De nieuwe thuishaven wordt dan "the Warren" welke na een verbouwing geschikt moet zijn voor de Conference. De Main Stand van Church Road is klein maar fijn en verder bestaat het uit drie zijden met behoorlijke staantribunes.

Toen de wedstrijd begon doken de eerder genoemde hooligans weer op. Ze gingen op de overdekte staantribune staan waar de afscheiding was met het bezoekersvak. Volgens de kenners waren het boefjes van QPR, ze begonnen uiteraard met veel lawaai en gezwaai de fans van Luton uit te dagen. Die zwaaiden uiteraard vriendelijk terug. Al snel ging een groep pliesie bij de afscheiding staan en er gebeurde niks noemenswaardig. Het gajes zorgde wel voor enig leven in de brouwerij. Uiteindelijk was de gate 1.881, wat een record bleek voor de fusieclub. Met speciale dank aan de ongeveer 1.250 man van Luton Town.

Die 1.881 zagen een eerste helft waar Luton Town heer en meester was. De stand van 0-2 bij rust was erg magertjes. Hayes & Yeading speelde een stuk beter in de tweede helft en de 1-2 werd er schitterend ingekruld. Een 2-2 hing even in de lucht maar pas vrij laat maakte Luton Town de beslissende 1-3. Daarvoor hadden ze nog een paar keer geweigerd om gebruik te maken van de ruimte achterin bij Hayes & Yeading. De 2-3 kwam te laat en telde enkel nog voor de statistieken. Vreemd genoeg won Hayes & Yeading een paar dagen later wel bij en van koploper Oxford United. Hieronder een samenvatting van "hayesyeadingutd" op youtube.

Hayes & Yeading - Luton Town


Vooraf was er contact geweest met de commercieel manager van Hayes & Yeading of er nog wat mogelijk was qua sponsoring. We kozen om balsponsor te worden, dat kostte per persoon een schrale 16 pond. Eigenlijk waren mijn verwachtingen op dit gebied niet zo hoog. Vorig seizoen was het bij Merthyr Tydfil slecht geregeld en de communicatie met Hayes & Yeading verliep moeizaam. Maar uiteindelijk viel het reuze mee. Bill Perryman, de commercieel manager van Hayes & Yeading, had zijn zaakjes keurig op orde. De badges en programma's lagen keurig klaar, de naam Phoenix'92 knalde wel tien keer uit de PA, we stonden vermeld in het programma, de sponsorlounge was knus en de soep en caakjes in de pauze waren best lekker. Hoogtepunt was dat we vlak voor de aftrap het veld op mochten en de gesigneerde wedstrijdbal kregen uitgereikt door Bill Perryman. Hopenlijk stuurt de clubfotograaf de foto nog eens op. Conclusie is dat we heel veel kregen voor die 16 pond.

Sfeerbeeldje.

Een lege "Church Road End"na afloop.

Na afloop bleven we nog even hangen. Nu was er eindelijk tijd om de clubshop te bezoeken, gesitueerd in een verbouwde zeecontainer. Deze zat ramvol met boeken, shirts, programma's, dvd's en andere memorabilia van Hayes & Yeading en alle andere Britse clubs. Er werd goed ingeslagen en de clubshop draaide een topomzet. Langzamerhand werd er weer koers gezet richting tunnel, op het nippertje werd een tunnel eerder gehaald en zo kwamen we nog op een christelijke tijdstip weer thuis. Het was een zeer geslaagde dag. Volle bak op Church Road en gezellig dagje weg met 9 liefhebbers. We zijn alweer aan het brainstormen voor de Pheonixclub van seizoen 2010/11. Genoemd worden Lewes, Hastings, Ramsgate, Marlow, Hitchin Town, Sutton United....


Lichtmastje naast de Main Stand.

Na afloop komen de Belgen en Nederlanders met dozen en tassen vol meuk uit de Club Shop.
Comments