Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Koblenz, Oberwerth (2)

Koblenz 0 - 1 Kickers Offenbach, 25 september 2010.
3.Liga (3),
toeschouwers; 5.727.

Scoreverloop;
31. (0-1) Haas


De Tus Koblenz is een club die jarenlang in de regionale Duitse divisies speelde. Tot in 2004 de club plots promoveerde naar de Regionallia Süd. In 2006 was het alweer feest want de club promoveerde naar de 2.Bundesliga. Dat avontuur duurde vier jaar want afgelopen zomer degradeerde het naar de 3.Liga. Het Stadion Oberwerth kon deze ontwikkelingen niet bijbenen en voldoet maar moeizaam aan de eisen van de hogere liga's. De minimale parkeerruimte rond het stadion werd verholpen door het instellen van een P+R systeem. Het stadion zelf bestaat uit een minimale overdekte zittribune en verder enkele treden onoverdekt staan rondom een atletiekbaan. Aan twee zijden zijn inmiddels overdekte noodtribunes neergezet om de het aantal zitplaatsen te verhogen. Resultaat een weinig indrukwekkend allegaartje. De setting maakt echter veel goed. Het stadion ligt ingeklemd tussen de rivier de Rijn, een viaduct van een autosnelweg en een imposant bergmassief. 

Mooie achtergrond van de Oberwerth.

Origineel gekkenhuis in Koblenz.

Het had heel wat voeten in de aarde voordat Joost en ik in Koblenz aankwamen. Eigenlijk wilden we helemaal niet naar Koblenz, Brighton - Oldham Athletic op 25 september werd namelijk ergens halverwege augustus al genoteerd in het dikke boek van de tripjes. Maar toen was Joost plots verhinderd. maar een week later al weer niet. Ondertussen had ik al weer een alternatief programma bedacht. Het nieuwe plan was naar Koblenz en Dessel Sport in september en Brighton werd verschoven naar december want dan is het altijd lekker weer aan de South Coast. Maar eindelijk werd het 25 september en ook die dag ging het moeizaam. Bij Grou(w) al een lekke band, in het centrum van Koblenz nog een file en de P+R reden we straal voorbij. Echter vijf minuten voor de aftrap liepen we het stadionterrein op, enkel nog een kaartje kopen. De Frau achter de kassa ging lekker bijdehand doen tegen Joost.
J; Zwei Tickets bitte.
F; Mochten Sie ein Kinderticket, Studentticket, 65+ Ticket, Touristticket oder ermäßigt Ticket?
J; Doe maar een Studentticket en schiet een beetje op.
F; Haben Sie ein Ausweis?
J; Ach das ist schade, Ausweis ist noch im Wagen.
F; Ich glaube Sie nicht, ich hoffe das die Stewards Sie im Unterhose fouilleren.
J; Ga in Maastricht wonen, ouwe heks.

Verder gebeurde er vrij weinig op de Oberwerth. Het was allemaal wat lauw. Offenbach scoorde na een goede aanval de 0-1 en vond het verder wel best. Diep in de tweede helft begon Koblenz wat meer druk te zetten maar het mocht niet baten. Er is eigenlijk niks in Koblenz wat reden geeft om er nog eens terug te keren. Misschien als er over een tijdje eindelijk een nieuw stadion staat.

Vak Offenbach.

Omzet in Koblenz.
Comments