Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Keighley, Cougar Park

Silsden 0 - 2 Atherton RL, 3 april 2010.
Vodka North West Counties League (9), toeschouwers; 72.

Scoreverloop;
49. (0-1) Jackson
90. (0-2) Courtney


Silsden is een dorpje gelegen 20 kilometer noordelijk van Bradford. In de zomer van 2003 bleek het terrein van de plaatselijke voetbalclub niet meer aan de eisen te voldoen. In Engeland worden er namelijk ook in de lagere voetbalcompetities eisen gesteld aan accommodaties van de clubs. Je moet dan denken aan veldverlichting, een minimum aantal overdekte zitplaatsen of een parkeerplaats voor een spelersbus. Nu waren de kosten om het eigen terrein te verbeteren veel te hoog voor de club. De club besloot daarom te verhuizen naar Cougar Park in het nabij gelegen Keighley. Cougar Park is een stadion dat normaal vooral voor rugby wordt gebruikt maar het voldeed ruimschoots aan de gestelde eisen. Keighley is echter een echte rugbystad, behalve een paar pubteams is er geen fatsoenlijke voetbalclub te vinden. Het bestuur van Silsden hoopte om met de verhuizing ook wat extra publiek uit Keighley te trekken. Er wonen ruim 50.000 mensen in Keighley dus enig potentieel zou er wel moeten zijn.
 
Maar dat gedroomde publiek zou nooit komen. Silsden trekt toeschouwersaantallen die meestal onder de 100 liggen. Blijkbaar is er in Keighley geen interesse in voetbal op niveau 9, ik kan de mensen geen ongelijk geven. Recentelijk kwam dan ook het bericht dat Silsden Cougar Park weer gaat verlaten. Dat is jammer want Cougar Park is zeker een leuk stadion. Deze paaszaterdag was een mooie gelegenheid om nog eens een voetbalwedstrijd op Cougar Park te gaan zien. Verder kon het mooi gecombineerd worden met een bezoek aan het nabij gelegen Burnley. Daar was om 17:30 uur de aftrap van Burnley - Manchester City. Nu had ik eerder dit seizoen Burnley al bezocht voor de wedstrijd tegen Hull City maar het is geen straf om nogmaals naar Turf Moor te gaan.


Main Stand.

De keeper afkomstig uit een stripverhaal.

Ondanks de niet-werkende TomTom werd Cougar Park eenvoudig gevonden. Parkeerruimte is nul-komma-nul maar de parking van de Mac naast de vage Pakibuurt gaf uitkomst. Volgend probleem was het vinden van de ingang. Die was goed verstopt achter het cricketveld. Voor vijf pondjes mocht ik naar binnen, voor nog een pondje kreeg ik ook een programma. Zonder nietjes, die mag je zelf gaan kopen.

Amper publiek dus bij Silsden. Toch is het vreemd om vijf minuten voor de aftrap een stadion binnen te komen en dan te zien dat het nog helemaal leeg is. Uiteindelijk was de officiële opgave dat er 72 betalende toeschouwers waren. Daarvan dus drie Nederlanders en nog meer volk wat speciaal voor het stadion was gekomen. Toch vond ik Cougar Park een bezoekje waard. Het was veel groter dan ik vooraf dacht en de hoofdtribune is een mooi oud beestje. Het geval stort wel bijna in want het hout leek me behoorlijk verrot. Verder aan drie zijden staantribunes met achter het doel een overkapping. Het is allemaal groen en rood geverfd, de kleuren van de rugbyclub.


East Terrace.

Het nieuws dat er mensen uit Nederland aanwezig waren ging snel rond. We werden dan ook hartelijk welkom geheten door de speaker. Even later stond de vrouw van de voorzitter voor onze neus. Ze verkocht loten en de te winnen prijs van een doos met bonbons, beschikbaar gesteld door de supermarkt in Silsden. Met zo weinig publiek wordt alles gelijk persoonlijk dus ik durfde dan ook geen nee te zeggen. De uitslag van de verloting heeft mij overigens nog niet bereikt.
 
De wedstrijd was er een in het kader van de "Vodka North West Counties League" en volgens de kenners is dat het 9e niveau. Hier spelen clubs uit de regio Manchester - Leeds. Het niveau begint dan toch serieus dubieus te worden. Het was dan ook een wedstrijd van een bedenkelijk niveau, al hielp het modderige veld niet erg mee. Mooi figuur was de keeper van de thuisclub. Die zou zo mee kunnen doen in een stripverhaal. Het was een lange slungel compleet met pet en fraaie outfit. Wij gingen lekker in de zon zitten en genoten van het mooie stadion. Op de achtergrond hobbelde de wedstrijd wat verder. We keken de wedstrijd niet uit want we waren graag op tijd in Burnley voor de aftrap.

North Terrace.


Lichtmast.

Cougar Park!

Comments