Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

High Wycombe, Adams Park


Wycombe Wanderers 1 - 1 Carlisle United, 6 april 2012.

League One (3), toeschouwers; 4.823.

Scoreverloop;
62. (0-1) Basey (e.d.)
90. (1-1) Lewis

Drukte voor het doel van Carlisle.

Eigenlijk zou ik de paastrip in 2012 aan mij voorbij laten gaan want ik had genoeg andere leuke tripjes in die periode op de planning staan. Maar in Amiens vertelde Pimmetje dat ie wel zin had in Millwall tegen Hull City en dat leek mij ook geen straf, hoewel ik al eens bij Millwall geweest was. De wedstrijd werd gespeeld op paaszaterdag en traditioneel staan er op goede vrijdag altijd veel wedstrijden op het programma. Zo werd de “Easterhop 2012” alsnog geboren, uiteindelijk was het bezoek aan Amiens dus toch nog ergens goed voor.

Er moest nog wel even een keuze gemaakt worden voor de vrijdagwedstrijd(en). Liefst ergens in de buurt van Londen. We hadden de keuze uit;
Wycombe Wanderers - Carlisle United
Crawley Town -  Crewe Alexandra
AFC Wimbledon - Rotherham United
Leyton Orient - Notts County
Dagenham & Redbridge - Burton Albion
Uiteindelijk viel de keuze op Wycombe, dat leek toch het meest leuke stadionnetje en voor beide ploegen stond er (sportief) nog genoeg op het spel.


Voor de avondwedstrijd hadden we niet zoveel keuze. Tamworth zou erg leuk zijn geweest maar in combinatie met Wycombe is dat te ver en in Wales speelden nog een rijtje vage clubs. Het werd Northampton Town tegen Oxford United. Toeval wil dat ik daar vorig jaar ook al ben geweest met pasen. Maar dat was toen zeer geslaagd en Oxford United zou ongetwijfeld zorgen voor een vol bezoekersvak.

Goede vrijdag staat in Engeland synoniem met veel drukte op de snelwegen. Dus we vertrokken maar wat eerder, wat 4: 30 uur betekende. Behalve Pimmetje ging de de onvermijdelijke Michiel-van-de-Oostblokflat ook mee. We waren met opzet wat later vertrokken zodat hij eens een keer op ons kon wachten in plaats van andersom. Toen wij eindelijk arriveerden bij zijn flat stond hij al mopperend klaar.

Verder werd het een saaie reis via Calais. Op de ring van Londen wel het nodige oponthoud wat bij elkaar voor een anderhalf uur oponthoud zorgde maar dat was niet heel erg. Anders waren we om 12:00 uur al in High Wycombe en daar is zeer waarschijnlijk toch helemaal niks te beleven. Het werd een 13:30 uur aankomst in High Wycombe. Het stadion ligt ergens achteraan een industrieterrein waar iedereen via één straat naar het stadion moet. De auto werd strategisch geparkeerd bij een vriendelijke Pakistaanse meneer.

De Ticket Office van Wycombe Wanderers.

Adams Park is een relatief nieuw stadion (1990) maar saai en steriel is het zeker niet. Het bestaat namelijk uit vier verschillende tribunes en na 22 jaar wordt het allemaal toch wat rommeliger. Dikke plus was de “Programme Shop” en de vissenkom in de hoek, waarschijnlijk gebouwd voor een live uitzending van MOTD.

Michiel-van-de-Oostblokflat heeft sinds zijn bezoek aan West Ham een nieuwe obsessie. De P van pie. Hij was al bekend met de P van porno en de P van pints maar nu gaat hij pies voor in de magnetron importeren naar Nederland. Dus voordat er een rondje om het stadion gelopen kon worden moest en zou er nog een pie gescoord worden, dat lukte en kon er even over wat anders gesproken worden. Hetzelfde ritueel mochten we nog eens beleven bij Northampton en Millwall. Uiteindelijk bleek dat rondje om het stadion ook niet mogelijk.


Wel mogelijk was een bezoek aan “Scores”, de social club onder de Main Stand. Gezellige ruimte waar we konden genieten van Reading tegen Leeds United op de tv. We konden nog meer genieten van twee keurige dames in te strakke broeken en op te hoge hakken. Ze waren lid van het promotieteam van een ons onbekend product. Toen we eindelijk door de turnstile gingen zagen we weer een dame in een veel te strakke broek, die broek liet helemaal niks aan de fantasie over. Dat zijn toch de momenten die je mist in Duitsland of Nederland. Mijn dag was helemaal af toen dezelfde dame mij bij de snackbar de fles met ketchup aan gaf. Beide aan de friet met ketchup, dat schept toch een band voor het leven.

Op de tribune in Wycombe genoeg rariteiten. Meest opvallend voor ons was de Engelse broer van Doele, een bekende supporter van Cambuur. En ja er werd ook nog gevoetbald in Wycombe. Wycombe stond op plekkie 21 van de 24, een positie welke degradatie als gevolg heeft. Bezoekers Carlisle United vonden we terug op 6 van de 24. Dat is de laatste plaats die recht geeft op deelname aan de PO.

Rechts naast de vlag staat de Engelse broer van Doele.

Het werd een rommelige wedstrijd, Wycombe wilde erg graag maar het kwam duidelijk te kort tegen het kwalitatief veel betere Carlisle. Maar Carlisle kon het spel ook niet maken. Carlisle kwam op voorsprong door een schot wat van richting werd veranderd. Juist in een fase waarin Wycombe steeds meer begon aan te dringen. Dat veranderde na de 0-1 niet maar een doelpunt leek er niet in te zitten.

Het was al ver in de blessure tijd dat Stewart Lewis zich vrij speelde aan de rechterkant en van afstand in de kruising mikte. Dus toch nog de gelijkmaker, dat zorgt bij een club op een degradatieplek altijd voor een mooie ontlading. En ook in Wycombe. Het was ook dik verdiend, al schiet je natuurlijk niks op met een punt

Het wegkomen ging niet zo vlug als vooraf gehoopt. We stonden geparkeerd aan die ene straat waar langs alle bezoekers moeten, dus we moesten de hele stroom van ruim 4.000 man en vrouw voor laten gaan. Niet heel erg want we hadden ruim de tijd op de route naar Northampton. Het was een leuke middag in High Wycombe. Een klassieker zullen club en stadion nooit worden maar goed genoeg voor een middag Engels voetbal in een lagere profdivisie.Wycombe Wanderers - Carlisle United


Comments