Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Hartlepool, Victoria Park

Hartlepool United 3 – Swindon Town 3, 3 oktober 2008.
League One (3), Toeschouwers; 4.018.
 
Scoreverloop;
  5. (0-1) Cox    
39. (0-2) Cox
52. (0-3) Cox
53. (1-3) Porter
82. (2-3) Porter
90. (3-3) Porter
 
Worcester was een club die ik graag dit seizoen nog wilde bezoeken. Aangezien ik voor de 2e helft van het seizoen nog wat andere tripjes in het hoofd heb zitten besloot ik dat het maar in oktober moest gaan gebeuren. Helaas waren er geen andere liefhebbers te vinden. Das jammer dus dan maar alleen. Worcester City tegen AFC Wimbledon op zaterdag 4 oktober leek me wel een leuke pot. Toen was het zoeken naar een 2e wedstrijd dat weekend. Voor de zondag stonden er een stuk of 5 wedstrijden in de Premier League op het programma. Echter bij de meeste clubs was ik al eens geweest. Echter Pompey – Stoke City, Spurs – Hull City en Everton – Newcastle United waren best leuke affiches voor een revisit. Aan de andere kant van de zaterdag, op de vrijdagavond, stond nog Hartlepool United – Swindon Town op het programma. Maar daar raakte ik niet erg opgewonden van. De weken verstreken en ik begon te twijfelen over Hartlepool. Het werd ook wel eens tijd om een wedstrijd in die hoek van Engeland te zien en ik moet ook mijn ’92 gemiddelde op peil houden.
 
De orginele turnstiles van Victoria Park.  

De clubkantoren gehuisvest in een oude garage. 
 
Klokslag 18:00 uur reed ik Hartlepool binnen. Hotelletje was snel gevonden en de eigenaar leek verdacht veel op Ken Bates, hij had namelijk een witte baard, bril en liep mank. Hij wist te vertellen dat alle gasten in het hotel voor het voetbal kwamen. Spullen gedumpt en gelijk maar die kant op. Victoria Park lag op een 15 minuten lopen van het hotelletje. Onderweg nog even in het stadscentrum gekeken maar dat was niet veel. De haven leek leuker met een aantal oude schepen maar daar was de tijd net te krap voor. In de kantine nog een pint en een bak patat met veel azijn weggewerkt. Ik ging maar op de staantribune achter het doel staan. Victoria Park is een typische League One/Two ground. Het deed me wat denken aan Yeovil en Cheltenham. De tribune aan de lange zijde met onder staan en boven zitten is nog de leukste tribune. Verder zijn de details aan de straatzijde, de aparte turnstiles, en de locatie vlak aan zee leuk. Het was een prachtige zonnige dag maar het werd later op de avond nog best wel koud. Het werd dus blauwbekken in mijn zomerjasje door de koude wind vanaf de Noordzee. Ik moest toch even denken aan die quote uit de gids van Duncan Adams over Hartlepool; “Bring a jumper even in August!”.
 
 
Old-style floodlight.   
 
 Cameron Brewery Stand.
 
De wedstrijd was zeker voor de neurale kijker erg leuk. Voetballend ging het bij Swindon allemaal net wat soepeler dan bij Hartlepool. Yinka Casal, vorig seizoen nog bij Cambuur, viel de 2e helft in bij Swindon. Middenvelder Simon Cox kreeg veel te veel ruimte van de verdedigers van Hartlepool. Hij kreeg steeds alle gelegenheid om te schieten en dat deed hij 3 keer erg goed. Zo stond het na 51 minuten 0-3 en leek het einde wedstrijd. In de 52e minuut deed Hartlepool eindelijk wat terug via Joel Porter en werd de stand 1-3. Hartlepool probeerde nog meer maar dat ging allemaal met weinig overtuiging. Totdat diezelfde Porter in de 82e minuut nog maar eens op het doel van Swindon schoot. Hij schoot niet erg hard maar de keeper van Swindon liet de bal glippen en zowaar werd het zo nog 2-3. Hartlepool en het publiek geloofde er weer in. Porter maakte zijn hattrick compleet door in de 90e minuut de 3-3 te maken. Uitzinnig publiek dat dik tevreden naar huis ging.  
 
 Mascotte neemt hoekschop.
 
De volgende ochtend bij het ontbijt nog met een supporter van Leicester gesproken. Hij was ook bij de wedstrijd geweest en ging later op de dag naar Carlisle United – Tranmere Rovers. Ik ging na het ontbijt nogmaals naar Victoria Park. Ik hoopte nog wat foto’s te kunnen schieten van de ground bij daglicht. Helaas was er niemand om mij binnen te laten. Toen nog even naar de oude haven gelopen. Dat hebben ze best leuk aangepakt daar in Hartlepool. De vervallen industrie en scheepswerven zijn opgeruimd en vervangen door grootschalige detailhandel, de bekende fastfoodketens en dergelijke. Verder zijn de historische pandjes leuk opgeknapt en om het af te maken een paar oude schepen in de haven en een museum. Het geheel schijnt flink wat publiek te trekken, al zou ik niet aanraden om er speciaal voor naar Hartlepool te rijden. Op zo’n druilerige zaterdagochtend was het allemaal verlaten. Uiteindelijk toch een best leuk bezoek aan Hartlepool. Redelijke ground, leuke wedstrijd en door het iets langere verblijf dan normaal nog iets kunnen zien van het stadje zelf.  
 
 Town End.
 
Cyril Knowles Stand. 
Comments