Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Hamburg, Volkspark Stadion


Atlético Madrid 2 - 1 Fulham, 12 mei 2010.
UEFA Europa League Finale, toeschouwers; 49.000.

Scoreverloop;
  32. (1-0) Forlan
  37. (1-1) Davies
116. (2-1) Forlan

De finale van de UEFA Cup 2010 werd toegewezen aan Hamburg. Een prima gelegenheid om Hamburg weer eens te bezoeken, het was ons de vorige keer namelijk goed bevallen. Dat was in 2003, dus alweer een tijdje geleden. Kaartjes verkrijgen voor de wedstrijd ging probleemloos en een hotel werd snel geboekt. Hamburg doe je namelijk niet als dagtrip. Op de dag van de wedstrijd vertrokken we ruim op tijd en dat was achteraf een goed keuze. Want er was onderweg de nodige vertraging. De ring van Groningen stond vast, bij Bremen een flinke file en het laatste stuk snelweg tussen Bremen en Hamburg was een aaneenschakeling van Baustellen.

Hamburg Arena van buiten.

Het voorprogramma.

Uiteindelijk kwamen we rond 15:00 uur aan bij ons hotel vlakbij het Hauptbahnhof. Omdat we van die sportieve jongens zijn gingen we wandelend naar de Reeperbahn. Zo zagen we ook nog enkele chique winkelstraten en een binnenmeer. Op de Reeperbahn hadden we afgesproken met twee andere gasten van Cambuur en een bij ons bekend duo van Club Brugge. We besloten eerst maar wat biertjes te gaan drinken. Uiteindelijk kwamen we uit bij de "Sportpub Tankstelle". Dat is een supporters café van Hamburger SV. Tegenover lag een vreemd straatje wat door zware ijzeren deuren was afgesloten, het was enkel toegankelijk via twee smalle poortjes aan de zijkant. De flesjes Carlsberg smaakten prima en er waren supporters aanwezig van diverse clubs. We noteerden Liverpool, Aberdeen, Dundee, Kopenhagen, Rangers en Hamburger SV. Verder zag het ons rood-wit voor de ogen, want er waren heel veel fans uit Madrid en omgeving aanwezig. Fulham was iets minder nadrukkelijk aanwezig op straat.

Rond 18:00 uur besloten we maar eens richting stadion te gaan. echter bij het station van de S-bahn was het een chaos. Er reden geen treinen en de Polizei had het metrostation afgesloten. Inmiddels was ik de andere gasten even kwijt geraakt. Een half uurtje later reden er weer treinen, echter wel een andere kant op. Maar bussen stonden klaar en uiteindelijk werd ik netjes afgeleverd bij het stadion. Wat ogenschijnlijk wel erg afgelegen en ver van het centrum ligt. Nog wel even bij de zwarthandelaren geïnformeerd, die hadden een slechte dag want de kaartjes gingen weg voor minder dan de officiële prijs. Officieel was het stadion uitverkocht maar er waren diverse lege plekken te zien.

Ouwe HK van de Frente waren er ook.

Keith en Muzz ook present.

Binnen was de openingsceremonie al bezig. Dat vond ik niet zo spannend, ik had de hele middag nog niks gegeten dus eerst maar een Bratwurstje scoren. Atlético Madrid was uiteraard favoriet maar Fulham was een gevaarlijk outsider. De Cottagers hadden in Juventus, Donetsk, Wolfsburg en Hamburger SV toch een aantal serieuze ploegen uitgeschakeld. Ik hoopte in ieder geval op een spannender wedstrijd als in 2006, want toen maakte Sevilla met 4-0 gehakt van Middlesbrough.

Officieel hadden beide ploegen een 12.000 kaartjes van de UEFA gekregen om te verkopen onder hun fans. Verder zaten er buiten de toegewezen vakken nog heel veel fans van beide club. Dus een ruwe schatting zegt dat beide ploegen aanwezig waren met een 15 tot 18.000 fans. Het stadion is eind jaren '90 volledig verbouwd en de vaste bespeler is normaal de Hamburger SV. Die hadden dus een gigantische kans om de finale in eigen stadion te spelen. Ondanks armoedig voetbal kwam HSV tot de halve finale, maar daar was Fulham te sterk. Zo werd HSV de schlemiel van het seizoen, want in de Bundesliga was het ook weer teleurstellend.

De openingsfase was voor Atlético die duidelijk het betere voetbal lieten zien. De bal ging net wat makkelijker rond als bij Fulham. Forlan maakte de 1-0 maar snel maakte Simon Davies de gelijkmaker. Tijdens de tweede helft kakte Atletico wat in en kon Fulham het initiatief overnemen, hoewel het weinig serieuze kansen opleverde. In de verlenging kwam Atlético terug , Forlan maakt in de 118e minuut de winnende treffer. Uitzinnige vreugde uiteraard bij alles wat Atlético Madrid was. Aan de andere kant bij Fulham dan weer diepe teleurstelling. De uitreiking van de beker was nog een hele show.

Via bus en S-bahn kwam ik weer op de Reeperbahn. We gingen maar weer naar de Tankstelle. Bij het vreemde straatje stonden inmiddels flink wat vrouwen opgesteld, zowel voor als achter glas. Ver na middernacht begonnen de fans van Rangers wel erg vervelend te doen. Behalve eentje dan, die was wel okay. We lieten ze maar lekker moeilijk doen en gingen maar eens verder kijken. Uiteindelijk lag ik niet al te vroeg weer in bed. Slapen viel nog niet mee want het was in het hotel behoorlijk gehorig. Anyway, weer een Europese finale gezien en lekker wat biertjes gedronken op de Reeperbahn. Daar komen we vast nog wel eens een keer. Ik stel voor om daar te overnachten als we over een paar jaar naar Hansa Rostock - St.Pauli gaan. Kunnen we die ook eens vincken.

Nog wat overbodige vlaggetjes.

Comments