Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Hamburg, Millerntor

St.Pauli 4 - 0 MSV Duisburg, 18 mei 2003.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 19.358.

Scoreverloop;
  8. (1-0) Frölich
10. (2-0) Gerber
13. (3-0) Frölich
84. (4-0) Chris

St.Pauli kan rustig een van de meest opvallende clubs van Duitsland genoemd worden. Bruine shirts, links imago en een volgens de verhalen bonte verzameling fans. Dat moesten wij natuurlijk eens met eigen ogen zien. Vlakbij het stadion ligt in de vorm van de Reeperbahn ook nog eens een zeer berucht uitgaansgebied. We besloten er dan ook maar een weekendje van te maken. Op zaterdagmiddag reden we naar ons hotel in Hamburg. Inchecken, koffers dumpen en toen richting Reeperbahn. We begonnen met uitgebreid Schnitzels eten en een bescheiden biertje. De rest van de avond zijn we ook prima doorgekomen. Veel aardige dames, striptenten en nog meer bier. Ergens vroeg in de ochtend lagen we in ons bedje.

Einigzins gaar zaten we zondagochtend aan het ontbijt. Om 15:00 uur stond de 33e ronde van de 2.Bundesliga op het programma. Met nog twee speelronden voor de boeg had St.Pauli zes punten achterstand op een veilige plek. De opdracht was dus eenvoudig. Zelf winnen van het al uitgespeelde MSV Duisburg en hopen op puntverlies van de concurrentie. Al snel was duidelijk dat Duisburg het wel best vond, na een kwartier stond het al 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-0 maar dat mocht niet baten want LR Ahlen won bij Waldhof Mannheim. Zo waren we getuige dat St.Pauli voor de tweede keer op rij degradeerde.     

We hadden vooraf de tickets besteld en dat was verstandig want het duel was uitverkocht. Een volle Millerntor en dat was een mooi gezicht. Inderdaad een wat ander publiek dan we gewoon waren in de Duitse stadions. Geen spijkersjasjes met opnaaiemblemen en ook weinig sjaals om de polsen gebonden. Over het algemeen een wat meer alternatief publiek getooid in de opvallende bruine clubkleuren. Verder konden we voor de eerste keer in Duitsland genieten van een penetrante wietgeur. Het publiek onderging de degradatie gelaten, wel was er na afloop nog een feestje met een vaag bandje. Dat hebben we maar aan ons voorbij laten gaan. Een voetbalwedstrijd in combinatie met een avondje stappen op de Reeperbahn is zeker een aanrader!
Comments