Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Gelsenkirchen, Südstadion Haidekamp

Eintracht Gelsenkirchen 1 -2 Falke Gelsenkirchen, 14 juni 2015

Kreisliga B-2 Gelsenkirchen (??), toeschouwers; 70.


Scoreverloop;

(0-1) Hermasch

(0-2) Dripp

(1-2) Ribeiro              (P)


Qua voetbal is Gelsenkirchen enkel bekend dankzij Schalke 04. Maar er is letterlijk en figuurlijk nog een andere kant te ontdekken. Het klassieke Südstadion waar Eintracht Gelsenkirchen haar thuiswedstrijden afwerkt. Op 14 juni namen een 70 mensen de moeite om daar voetbal te gaan kijken. Het publiek bestond uit buurtbewoners,  familie van spelers, het volledige 2e elftal van Eintracht, twee Duitse vinckers en uw correspondent. De Kreisliga B-2 Gelsenkirchen is bijna het laagste niveau in Duitsland. Ondanks dat het nergens meer omging was het een vermakelijke wedstrijd. Met deze keer speciale dank aan de scheidsrechter, hij floot letterlijk op afstand maar hield de 22 eenvoudig onder controle. Hij moest het doen zonder grensrechters. Het gebruikelijke gezeur over de traditioneel (on)partijdige clubgrensrechters in Nederland ontbrak zo, een verademing.


Toen ik vlak voor 15:00 uur binnen kwam was het 2e elftal nog aan het spelen in het stadion. Het was een doorlopende voorstelling, toen ze klaar waren met hun wedstrijd begon direct de wedstrijd van het 1e elftal. Het 2e elftal ging nazitten op de tribune met een krat bier, pommes en bratwursten. Ik volgde hun voorbeeld en zag de 1e helft in gezelschap van een bak pommes en een bier, op dit niveau krijg je dat in een fles.


In de 2e helft waagde ik mij aan een Sucuk, een Turkse worst, die verrassend lekker smaakte. Goed eten maar daar kwam ik natuurlijk niet voor… het hoofddoel was het Südstadion zelf. Een klassiek Duits stadion met een sintelbaan. Opvallend is de clubnaam aan de achterkant van de overdekte tribune. Verder heel veel betontreden met metalen hekjes die of fanatiek aan het verzakken zijn of die langzamerhand overgenomen worden door de natuur. Bijelkaar een heerlijk middagje lokaal voetbal in Gelsenkirchen. Doe mij nog maar een rijtje dergelijke stadions.


Ingang naar kleedkamers.


Pommes en bier (uit fles).
Voor de pauze gingen de spelers niet naar de kleedkamer.

Op de Alm van Gelsenkirchen...

Nog meer verzakte treden.

Chillen in het Südstadion.

En de overheerlijke Sucuk.
Comments