Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Gelsenkirchen, Arena Auf Schalke


Schalke 04 6 - 1 HJK Helsinki, 25 augustus 2011.

Europa League, toeschouwers; 52.034.

Scoreverloop;
15. (1-0) Huntelaar    (P)
20. (1-1) Pukki
25. (2-1) Huntelaar
49. (3-1) Huntelaar    (P)
56. (4-1) Papadopoulos
62. (5-1) Huntelaar
82. (6-1) Draxler

In de laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League stuitte Schalke 04 op het Finse HJK Helsinki. In Finland had Schalke met 2-0 verloren en er moest dus iets goed gemaakt worden. Genoeg ingrediënten voor een mooi Europa Cup avondje. Tickets konden online besteld worden en lagen netjes klaar.

Normaal gesproken moet HJK Helsinki geen problemen opleveren voor een club als Schalke. Maar het ging heel moeizaam in de eerste helft. De verdediging had de handen vol aan de aanvallers van HJK. Zeker na de 1-1 kroop Schalke een paar keer door het oog van de naald. De 1-2 hing in de lucht en zou bijna zeker uitschakeling betekenen. De 2-1 bij rust gaf HJK nog genoeg kansen om een ronde verder te gaan. Echter de snelle 3-1 bleek de genadeklap te zijn voor de dappere Finnen. Schalke walste HJK daarna plat en de 6-1 eindstand bleek ook nog de grootste zege ooit in Europees verband.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen liefhebber van Schalke 04 ben, die geel-zwarte club uit Dortmund kan mij meer bekoren. Desondanks kan je als liefhebber van Duits voetbal niet om Schalke heen. De club is een fenomeen. Voor elke thuiswedstrijd in de Bundesliga loopt het stadion moeiteloos vol met 60.000 fans en de aantallen bij uitwedstrijden zijn ook indrukwekkend. Zeker als je je bedenkt dat de club teleurstellend weinig prijzen heeft gewonnen in de loop der jaren.

Het hele stadioncomplex is ook indrukwekkend groot. Het trainingscomplex, de 14.000 parkeerplaatsen, een luxe hotel en de restanten van het oude Parkstadion. De Arena is ook indrukwekkend groot, zeker voor iemand als ik die de knusse stadionnetjes gewoon is. Het dak was weliswaar open maar toch blijft het gevoel van een hele grote sporthal aanwezig. Wel één waar alles tot in de puntjes is geregeld zodat de consument/supporter een fijne avond heeft. Iets waar de uitslag zeker aan meewerkte.

Familieclub Schalke.
Hoentelaar mocht er nog ééntje maken.

Comments