Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Freiburg, Dreisamstadion

Freiburg 0 - 1 Bayer Leverkusen, 28 oktober 2011.

1.Bundesliga (1), toeschouwers; 22.300.

Scoreverloop;
2. (0-1) Ballack

Qua stadions wordt de huidige Bundesliga gedomineerd door de modernistische Arena’s. Eigenlijk is het Dreisam van Freiburg het meest authentieke stadion. En dat terwijl het in de jaren ‘90 diverse keren verbouwd is. Maar zoals wel vaker is het nu al weer verouderd. Het zal niemand verbazen dat er in Freiburg serieus wordt nagedacht over de bouw van een nieuwe Arena. Of het echt noodzakelijk is blijft natuurlijk een vraagteken. Maar er is vast wel een hip adviesbureau te vinden die een positief advies wil geven verpakt in een dik rapport.

Dreisamstadion; de beloning na een dagje stressen op de Autobahn.

De mannetjes uit Leverkusen.

Maar voorlopig zijn dat slechts plannen en kunnen we nog even genieten van het Dreisam of officieel het Badenova Stadion. Maar het was nog een hele klus om vrijdagavond om half negen in Freiburg te zijn voor een wedstrijd. Het is natuurlijk wel een stukkie rijden vanuit Leeuwarden. We vertrokken met een schema met ruim drie uur speling. Het was de bedoeling om onderweg te pauzeren in de oude Tivoli en het Südwest, nog twee van die authentieke pareltjes.


Maar overal kwamen we wegwerkzaamheden tegen die voor het nodige oponthoud zorgden. Op gegeven moment leek zelfs het halen van de aftrap niet meer haalbaar. De momenten dat je toch liever het bezoeken van de IKEA als hobby had gekozen. Maar het laatste stukje Autobahn ging vlot en vlakbij het stadion vonden we nog een parkeerplaats. Nog even een stukje rennen en op tijd voor de aftrap stonden wij op de tribune. Missie alsnog geslaagd.


Freiburg probeert het eens met een vrije trap.

Hauptribüne bij daglicht.

De laatste sanitaire stop was ergens halverwege de ochtend geweest. We gingen dus eerst naar het toilet en daarna eten & drinken halen. Tijdens onze afwezigheid maakte Ballack de 0-1 wat achteraf het enige doelpunt bleek te zijn. Dat kon er ook nog wel bij. Tijdens de rest van de eerste helft demonstreerde Leverkusen dat ze een paar klassen beter zijn dan Freiburg. Gelukkig viel de 0-2 niet want dat zou het einde geweest zijn van de spanning. In de tweede helft geloofde Leverkusen het wel en begon Freiburg te geloven dat er mogelijk een puntje gehaald kon worden. De kansen kwamen maar uiteindelijk speelde Leverkusen professioneel de wedstrijd uit.

Ons hotel lag op vijfhonderd meter van het stadion. Dus na afloop waren we snel te plak. En was er eindelijk gelegenheid om het lokale bier te gaan testen. Dat smaakte prima. De volgende ochtend nog even bij het stadion gekeken. Alles was open en dit gaf ons gelegenheid om het stadion bij daglicht te inspecteren. Kon er eindelijk genoten worden van de mooie ligging van het Dreisamstadion. Achter de Nordtribune liggen de beboste heuvels van het Zwarte Woud. Een mooi decor, zeker in de herfst.

Nordtribüne in herfstdecor.

Comments