Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Frankfurt, Commerzbank Arena

Eintracht Frankfurt 1 - 1 Nürnberg, 15 augustus 2009.
1.Bundesliga (1), toeschouwers; 49.000

Scoreverloop;
17. (1-0) Caio
64. (1-1) Bunjaku

Na de avondwedstrijd in Saarbrücken moest er nog een wedstrijd voor de zaterdagmiddag worden gezocht. Vreemd genoeg was er niet heel veel keus op de terugweg van Saarbrücken naar huis. De keus viel op Eintracht Frankfurt - Nürnberg. Frankfurt stond niet overdreven hoog op mijn verlanglijstje maar tegen Nürnberg was het vast geen straf. Achteraf was ik eigenlijk liever naar Stuttgart - Freiburg gegaan, maar dat is de koe in de kont kijken.

Eintracht Frankfurt speelt in het verbouwde Waldstadion wat tegenwoordig als "Commerzbank Arena" door het leven gaat. Het stadionterrein is in de beste Duitse traditie erg uitgestrekt. Maar in Frankfurt is het nog een stukje meer uitgestrekt. Vanaf de kaartcontrole is het nog zeker een twee kilometer lopen naar het stadion. Eerst door een stuk bos en het laatste stuk over een open grasvlakte. Weer eens wat anders dan die claustrofobische complexen midden in woonwijken.

De Commerzbank Arena van buiten...

...en van binnen.

Heel mooi aan de Commerzbank is de dakconstructie. Het kan helemaal dicht door middel van een tentdoek. En dat is bij een open situatie heel ingenieus opgeborgen in het gigantische scorebord/videoscherm welke boven de middenstip lijkt te zweven.  Dergelijke technische hoogstandjes zijn toch een plus aan de vaak wat steriele nieuwe stadions. De eerste helft was voor Eintracht en dat werd beloond met de 1-0. Na de pauze gaf Eintracht het initiatief weg aan Nürnberg. Het was wachten op de verdiende 1-1 en die viel ook. En eigenlijk had Nürnberg nog meer verdiend.

Vooraf aan de kant van Frankfurt een grote tifo-actie om te vieren dat het 50 jaar geleden was dat Eintracht kampioen van Duitsland was. Qua sfeer zat het verder wel goed. Aan beide kanten werd goed gezongen, bij vlagen zelfs op een indrukwekkend volume. In de tweede helft werd het allemaal wel wat eentonig. Ik kakte op een gegeven moment zelfs wat in, maar dat kwam wellicht door de warmte.

Na de wedstrijd eerst weer de stevige wandeling over het stadionterrein waar ik weer langs de Bratwursten van een halve meter (!?!) kwam. Ik wist mij wederom te beheersen. Vanaf de uitgang nog een stukje naar de auto. Die stond ouderwets strategisch geparkeerd dus de Autobahn werd snel bereikt.


De perstribune.

Tifo vooraf.

Het tentdak netjes opgevouwen in het videoscherm.
Comments