Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Essen, Stadion an der Hafenstrasse


RW Essen 0 - 1 Union Berlin, 20 augustus 2012

DFB-pokal, toeschouwers; 12.500

Scoreverloop;
120. (0-1) Terodde

De loting van de 1e ronde DFB Pokal gaf mij dit seizoen de kans om twee van mijn favoriete Duitse teams tegen elkaar in actie te zien, RW Essen ontving namelijk Union Berlin. Best wel vreemd want die wedstrijd stond een jaar eerder ook al op het programma en toen was ik ook present. Het gaf mij nu ook de kans om het nieuwe stadion van RW Essen te vincken. Net als vorig seizoen was de wedstrijd snel uitverkocht. Maar ook nu waren er op de wedstrijddag nog kaartjes te koop voor het bezoekersvak. Maar uiteindelijk zat dat ook weer goed vol met Berlijners.
 
 
Toegang tot het stadion is vertrouwd.
 
Gevel van de hoofdtribune.
 
Het bereiken van de bezoekerskassa werd een klassiek staaltje van het kastje naar de muur en weer terug. Het rondje stadion was hier al dubbel zo lang als normaal omdat het gaat om twee stadions en de stewards bij de afzetting waren nog niet helemaal op de hoogte van de nieuwe situatie. Via een bospaadje langs een stinkend afwateringskanaal werd het vak toch bereikt.

Het werd weer een boeiende pot 1e ronde DFB Pokal, al was Union Berlin een stuk sterker dan vorig jaar. Maar de bal ging er maar niet in en zo kreeg 4e klasser RWE weer hoop. Uiteindelijk werd het net geen strafschoppenserie want in de 120e minuut viel de terechte 0-1. Voor het eerst sinds lange tijd bereikte Union zo weer eens de 2e ronde van de Pokal.

Mijn verwachting is dat het met het nieuwe stadion van Essen helemaal goed gaat komen. Erg origineel is het bouwwerk niet maar de grote plus is de vertrouwde omgeving van kanalen, spoorlijnen en vage eettentjes. Het komende seizoen bestaat het stadion nog uit drie tribunes maar de verwachting is dat de vierde gereed is aan het begin van seizoen 2013/14. Nu kijk je door de open ruimte zo bij het oude Georg Melches naar binnen, een heel apart uitzicht.
 
Spelersbus uit Berlijn.

Hoofdtribune van de andere kant.

Oud en nieuw samen.

Comments