Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Erfurt, SteigerwaldstadionRot Weiss Erfurt 0 - 0 Osnabrück, 16 augustus 2011.

3.Liga (3), toeschouwers; 5.972.

Binnen het groepje waarmee ik halverwege jaren ‘90 naar de uitwedstrijden van Cambuur ging circuleerde de inmiddels legendarische “rellenband”. Het was een eigen beheer videoband met een compilatie van filmpjes over het randgebeuren van voetbalwedstrijden. De videoband, als ik het mij goed herinner afkomstig uit F-side kringen, was al tig keer gekopieerd dus de kwaliteit was matig. Desondanks zaten we met rode oortjes hele zondagen naar de band te kijken. Na een paar weken kenden we de hele band van achter naar voor en weer terug.

Eén van de hoogtepunten was een stuk over de ontmoeting tussen Rot Weiss Erfurt en Ajax in de UEFA Cup uit het najaar van 1991. Favoriet was het interview met een supporter van Erfurt . Hij vertelde stoer dat zijn prioriteit bij het stadionbezoek bij “Gewalt” lag. Ook had hij in zijn bromfietshelm een wapen verstopt om de fouillering te omzeilen. Veel stukjes van de videoband zijn nu wel terug te vinden op Youtube maar het interview heb ik helaas niet gevonden.

Op deze manier stond de naam Rot Weiss Erfurt voor mij synoniem aan een man met een brommer. Als je dan zelf een kleine twintig jaar later Rot Weiss Erfurt bezoekt gaan je gedachten automatisch weer terug naar die oude beelden. Veel veranderd is er niet aan het het Steigerwaldstadion sinds 1991, enkel een nieuwe hoofdtribune. Opvallend is dat er tussen veld en tribune behalve een atletiekbaan ook nog een strook gras ligt dus het veld is ver weg. Voordeel is wel dat er nog ruimte was voor een keurig onderhouden bloemperkje.

Het briljante bloemperk.

Lekker ouderwets scoreboard.

Comments