Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Elversberg, Kaiserlinde

 Elversberg 0 - 2 Freiburg, 1 augustus 2009
DFB-pokal, Toeschouwers; 3.500
 
Scoreverloop;
30. (0-1) Butscher
82. (0-2) Reisinger
 
Deze zomer zat ik op de camping in de Eifel. Uiteraard zat ik te broeden op een vakantiehop. Eintracht Trier - Hannover '96 in de eerste ronde van de DFB-pokal was een hele mooie affiche, helaas werd deze wedstrijd verplaatst van de zaterdag naar de zondag. En juist op die zondag gingen wij weer naar huis. Achteraf was het nog extra helaas want Trier stuntte door Hannover met 3-1 te verslaan. Andere wedstrijd in de buurt was Elversberg tegen Freiburg. Elversberg is een kleine club uit het Saarland. Qua populariteit en aantrekkelijkheid van het stadion staat de club in de schaduw van de directe buren Saarbrücken en Borussia Neunkirchen. Maar sportief doet de club het de laatste jaren best wel netjes. Ze spelen nu in de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland.
 
Een gedeelte van de aanhang van Freiburg.
 
De bescheiden hoofdtribune.
 
 
Het stadionnetje is eenvoudig te vinden, het ligt direct aan de afslag van de snelweg. Het is klein en eenvoudig maar het heeft zeker enige charme. Het ligt aan de rand van een bos en het lijkt erop dat men bij de aanleg flink wat rotsen heeft moeten verwijderen. De club trek normaal al weinig publiek maar het officiele getal van 3.500 toeschouwers is toch wat teleurstellend voor een ontmoeting met een club uit de 1.Bundesliga. En dan had Freiburg ook nog een 750 man/vrouw meegenomen.  
 
Freiburg nam direct het heft in handen en stond met de rust probleemloos met 0-1 voor. Dat ging zo verder in de tweede helft, echter na een uur spelen werd Elversberg nog best wel gevaarlijk. Echter Reisinger maakte met een afstandsschot een einde aan de illusies van Elversberg. Mede gezien de beperkte publieke belangstelling was er van de thuiskant amper sprake van sfeer. Aan de kant van Freiburg deden de Ultra's netjes het sfeerstukje wat de andere Ultra's in Duitsland ook opvoeren.  De sfeer rond de wedstrijd was verder bijzonder gemoedelijk. Ik had bij de kassa niet goed opgelet en vond mijzelf terug in het bezoekersvak. Echter de deur in het hek was los en zo kon ik probleemloos richting de thuisvakken wandelen. Niemand die er iets van zei.  Het was een relaxed middagje aan de Kaiserlinde. Maar de volgende keer ga ik echt naar een buurman van Elversberg. Het liefst Saarbrücken en anders Borussia Neunkirchen.
 
De andere zittribune.
 
Veel groen in en rond het stadion.
 
En toen was het pauze.
 
Aalen en Elversberg zijn blijkbaar geen vriendjes.
Comments