Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Carlisle, Brunton Park

Carlisle United 3 - 1 Bristol Rovers, 2 april 2010.
League One (3), toeschouwers; 5.407.

56. (1-0) Harte    (P)
57. (1-1) Heffernan
61. (2-1) Price
72. (3-1) Harte    (P)

Jason Price Superstar.

Carlisle ligt in een uithoek van Engeland, op een tien kilometer van de grens met Schotland. Een stad waar je dus bijna nooit komt of langsrijdt. Maar op deze goede vrijdag was het zover voor mij. Twee van mijn reisgenoten gingen dezelfde middag naar Morecambe van daaruit is het nog een 100 kilometer naar Carlisle. Helaas hadden we onderweg het nodige oponthoud. De vlucht van Easyjet van Amsterdam naar Liverpool had een twee uur vertraging en er stonden de nodige files ter hoogte van Preston. Maar we arriveerden twintig minuten voor de aftrap in Carlisle. Geen tijd meer voor rondje om het stadion. Maar dat was geen ramp want ik had Brunton Park, het stadion van Carlisle United, ook al eens zonder wedstrijd bezocht.

Na een vluchtig bezoek aan de clubshop stonden we vijf minuten voor de aftrap op de tribune. Behalve een paar krentebollen had ik nog niks gegeten die dag dus na de aftrap eerst ontbijten. De keuze viel op een hamburger, een Scottish pie en een bakje koffie. De hamburger leek het meest op karton en de koffie smaakte naar prut. De pie was wel lekker. Carlisle stond in de middenmoot en speelde enkel nog voor de winstpremie maar Bristol Rovers kon bij een overwinning nog aanhaken voor de plaatsen die rechtgeven op de PO. De eerste helft was erg matig en de 0-0 bij rust was logisch. Het was duidelijk dat Bristol Rovers de beter voetballende ploeg was maar erg gemotiveerd kwam het niet op ons over. Carlisle United prutste maar wat aan en vooral spits Jason Price viel in negatieve zin op. Zijn handelingssnelheid was erug traag en hij leed constant balverlies.

Het doorkijkje van Brunton Park.
Warwick Road End.

We stonden op de "paddock" vlak achter de dug-outs van beide teams. Manager Paul Trollope van Bristol Rovers stond zoals gewoonlijk stoicijns langs de lijn. Echter manager Gregg Abbott van Carlisle United en zijn assistenten gedroegen zich echter als een stel verwende kleuters. Bij elke, voor Carlisle United nadelige, beslissing van de arbiter begonnen ze uitgebreid te discussiëren met de vierde man. Die gaf vreemd genoeg elke keer nog netjes antwoord ook. Na de eerste helft hadden we wel genoeg van dat slechte theater en verhuisden we naar de korte kant.

Aan de korte kant staat de "Warwick Road Stand", de meest opvallende tribune van Brunton Park. Dit komt door het zogenaamde "zaagtanddak" wat je nergens anders in de League kan vinden. We stonden nu vlak achter het doel, het was hier dunner bevolkt dan op de lange zijde maar de aanwezige jongelui waren wel wat enthousiaster qua beleving. De wedstrijd was ook gelijk een stuk leuker, zelfs Jason Price begon goed te spelen. Hij was nog steeds traag maar was nu wel een aanspeelpunt en speelde de bal goed door naar zijn teamgenoten. Verder kopte hij staande op de achterlijn de 2-1 binnen en verdiende de penalty waar de 3-1 uit kwam. Hij kreeg zelfs nog een publiekswissel en gezien de reacties van het publiek is Jason Price door zijn verschijning en speelstijl een echte cultheld op Brunton Park. Het werd dankzij de tweede helft een leuk bezoek aan Carlisle United. We gingen een paar minuten voor het einde weg. Om kwart voor acht werden we namelijk op Merseyside verwacht voor de volgende wedstrijd.

De eerste penalty van United.

Main Stand.

Video Carlisle United 3 - 1 Bristol Rovers.


Comments