Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Brussel, Edmond Machtens

Brussels 0 - 2 WS Woluwe, 21 januari 2012.
2e Klasse (2), toeschouwes; 1.500.


Scoreverloop;

33. (0-1) De Oliviera

77. (0-2) Amoah              (P)


Behalve Anderlecht is van het ooit zo machtige Brusselse voetbal niks meer over. In 2e Klasse zijn er dan nog WS Woluwe en Brussels.  Het legendarische Union SG werd voor WOII elf keer kampioen van België maar is tegenwoordig anoniem deelnemer aan de 3e Klasse. En clubs als Leopold Ukkel en Racing Jet kan ik niet eens meer vinden op teletekst.


WS Woluwe is de laatste jaren aan een voorzichtige opmars bezig door de lagere klassen van het Belgische voetbal. De club klom op van 1e Provinciale (2003) naar 2e Klasse (2011). Dat lijkt wel het hoogst haalbare want WS Woluwe heeft maar een kleine achterban en een zeer minimaal en lelijk stadion. Dat Fallon Stadion moet maar snel gesloopt worden. Maar je moet niet raar opkijken als WS Woluwe opeens in 1e Klasse opduikt, in België hebben al kleinere clubs dat bereikt.


Heimwee naar RWDM.


In 2002 verdween het oude RWDM, jammer want dat was best een nette club. Diezelfde zomer verhuisde 2e Klasser Strombeek naar het stadion van RWDM, het Edmond Machtens. De nieuwe naam werd “FC Molenbeek Brussels Strombeek” maar meestal wordt de naam “Brussels” gebruikt. Het lijkt wel of dergelijke vage constructies enkel in België mogelijk zijn. Na een paar seizoenen in 1e Klasse speelt Brussels nu al weer voor het vierde jaar in de 2e Klasse en ook dit seizoen komt het niet verder dan een plekje in de middenmoot.


Op deze koude zaterdagavond stonden beiden clubs tegenover elkaar in het Edmond Machtens Stadion. Zoals verwacht ontbrak de echte derbysfeer. WS Woluwe had naar schatting een 200 supporters meegebracht die zich af en toe lieten horen. Het totale toeschouwersaantal schat ik op 1.500. Het Edmond Machtens blijft wel een aardig stadion. Aan de lange zijden staan twee imposante overdekte tribunes waarvan één met een paddock die niet meer in gebruik is. Achter het ene doel staat geen tribune terwijl aan de andere kant de staantribune buiten gebruik is.


Mooi eerbetoon aan de tovenaar.

Spanning voor het doel van Brussels.

Het werd uiteindelijk een matige partij voetbal. Vooral Brussels liet zien waarom ze maar net boven de degradatiestreep staan. Er werd heel veel balverlies geleden en een fatsoenlijke combinatie was amper te zien. Dan deed WS Woluwe het een stuk beter. Bij vlagen werd er best lekker gecombineerd. De overwinning was dan ook zeer terecht. De 0-1 was een snoeiharde kopbal uit een strakke hoekschop. Rondom de strafschop waar de 0-2 uit volgde was nogal wat te doen. Want in eerste instantie deed de scheidsrechter niks, maar hij volgde later wel het advies op van zijn grensrechter.


In België ga ik altijd dineren in een frituur. Vlakbij de hoofdingang vond ik een leuk tentje. Blijkbaar krijgt de uitbater regelmatig Duitse groundhoppers over de vloer. Want toen hij merkte dat mijn Frans minimaal was schakelde hij direct over op het Duits. Nu gaat mij dat beter af dan Frans dus ik liet de beste man maar in de waan. Ik bestelde een Pommes mit ein Hamburger. Uiteindelijk kreeg ik een Cheeseburger. Maar die was best wel lekker. Even later kwamen er inderdaad nog vier Duitse hoppers binnen. Die begonnen direct een betoog over Länderpunkte en de wedstrijden die ze het volgende weekend gingen bezoeken. Echte Duitse vinckers dus.
Comments