Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Bochum, Lohrheide

Wattenscheid 1 - 1 St.Pauli, 1 augustus 2003.
Regionalliga Nord (3), toeschouwers; 4.681.

Scoreverloop;
82. (1-0) Katriniok
91. (2-0) Hanke

Het bezoek van St.Pauli op deze bloedhete vrijdag was een goede gelegenheid om eens naar Wattenscheid te gaan. Zoals verwacht waren er zeer veel, ongeveer 2.000, fans meegekomen uit Hamburg. De wedstrijd begon zelfs een kwartier later om alle mensen binnen te laten. Het stadion van Wattenscheid heet "Lohrheide" en is niet wereldschokkend, al is de relatief nieuwe Osttribune uit 1992 een fraai bouwwerk. Hoewel beide "Kurven" bestaan uit onoverdekte staanplaatsen zijn de voorzieningen verrassend goed. Er zijn voldoende en schone toiletten en genoeg stalletjes met eten en drinken, Minpunt was het  gore alcohol vrije Warsteiner, de slappe cola smaakte beter.

De toptijd van Wattenscheid was tussen 1990 en 1994 toen de club uitkwam in de 1.Bundesliga. Daarna ging het langzaam bergafwaarts. Na de keurige vierde plaats in de Regionalliga Nord vorig seizoen is Wattenscheid dit seizoen een van de outsiders van promotie naar de 2.Bundesliga. St.Pauli degradeerde juist uit die 2.Bundesliga en heeft zware financiële problemen. Twee degradaties op rij betekend vaak gelijk blijvende kosten maar veel minder inkomsten. De schulden bij de Hamburgers zijn zelfs zover opgelopen dat de licentie in gevaar kwam. Door allerlei publiekacties werd geld ingezameld, zo werden er "Retter" T-shirts verkocht. Ook kwam de tegenpool van St.Pauli, de FC Bayern München, naar Hamburg voor een benefietwedstrijd. Het poenerige commerciële FC Bayern uit het conservatieve Beieren moest het links bolwerk St.Pauli dus redden.

Er waren behalve fans van Wattenscheid en St.Pauli ook veel fans aanwezig van andere clubs. Maar dat zie je wel vaker bij dergelijke wedstrijden in het Ruhrgebied. Bochum en Duisburg waren zichtbaar aanwezig in het bezoekersvak, ook vijf knulltjes van de "Ultras Krefeld" liepen rond met hun shirtjes. Enkele fans van HSV daarentegen steunden de thuisploeg en dat ging met een groot spandoek.

Wattenscheid was de gehele wedstrijd de betere en meest aanvallende ploeg. Vlak voor rust veroorzaakte keeper Hollerieth van St.Pauli een even omstreden als onnodige strafschop. Wattenscheid maakte echter geen gebruik van dit buitenkansje. In de tweede helft ging de stormloop van Wattenscheid gewoon door. St.Pauli kwam amper van eigen helft af. Na nog een schot tegen onderkant lat is het in de 85e minuut na een rommelige situatie eindelijk 1-0. In de slotseconden nog een aanval van St.Pauli over rechts en warempel levert dit nog de 1-1 op. Na afloop hebben de Hamburgs fans vreemdgenoeg nog een staande ovatie over voor de wanvertoning van hun favorieten!
Comments