Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Birkenhead, Prenton Park

Tranmere Rovers 3 - 1 Norwich City, 2 april 2010.
League One (3), toeschouwers; 6.263.

Scoreverloop;
  6. (1-0) Moore   (P)
12. (2-0) Moore   (P)
31. (3-0) Curran
58. (3-1) Holt


Vanaf de Borough Road is Prenton Park al van ver zichtbaar.

Vanuit het stadion van Carlisle ben je snel weer op de snelweg M6. Het was nog een uurtje rijden naar Morecambe waar we Joost en Lieven zouden oppikken. Ik gaf nog wat extra gas want ik wou graag op tijd zijn in Birkenhead voor de aftrap. Je kunt natuurlijk geflitst worden maar met vier man is het makkelijk om de boete delen. Vlot waren we in Morecambe waar de heren al vlak bij de afslag stonden te wachten. Het was een stuk rustiger op de weg dan heen en bij Preston waren er nu geen verkeersproblemen. Via de binnenstad van Liverpool en de lange enge tunnel onder de Mersey kwamen we aan in Birkenhead, de stad van Tranmere Rovers. Parkeren ging eenvoudig in een zijstraatje en een half uur voor de aftrap stonden we bij het stadion. De clubshop werd nog even vlug bezocht en we gingen maar eens op de lange kant zitten. Het was vrij zitten, ruimte genoeg op Prenton Park en aan kaartjes doen ze niet bij Tranmere.

De wedstrijd was voor beide clubs van groot belang. Zeker voor de thuisclub want die stond onder de fatale streep waardoor degradatie naar League Two, het vierde niveau in Engeland, lonkte. Tegenstander Norwich City had minder zorgen, de kanariepietjes stonden bovenaan met een comfortabele voorsprong van negen punten op Leeds United. Promotie was dus al eigenlijk zeker, de vraag was enkel nog wanneer Norwich kampioen zou worden. Prenton Park is een stadion met drie nieuwe tribunes maar omdat de tribunes nogal verschillen in grootte en vorm is het een charmant allegaartje. Wel is het stadion veel te groot voor Tranmere, de capaciteit is bijna 17.000 zitjes maar het gemiddelde ligt rond de 5.500 toeschouwers. Door de naar schatting 2.000 aanwezige fans van Norwich was er bij deze wedstrijd een mooie gate van 6.263.

De imposante Kop Stand.

Lichtmastje op Prenton Park.

De eerste helft werd een spektakelstuk, want na een half uur stond de verrassende stand van 3-0 op het scorebord. Na zes minuten al de 1-0 door een dubieuze penalty. In de twaalfde minuut brak een speler van Tranmere door maar speelde de bal te ver voor zich uit. De keeper was echter zo dom om zijn tegenstander toch neer te halen. Rood voor de Norwichkeeper en door de benutte penalty stond het 2-0. Na een half uur maakte een speler van Tranmere hands in het strafschopgebied en schoot daarna raak. De scheidsrechter zag geen hands en keurde de 3-0 goed. Ondertussen speelde Norwich met tien man Tranmere van de mat en zag minimaal drie keer een bal van de lijn gehaald worden. Het was een rare maar zeer vermakelijke wedstrijd. Norwich maakte in de tweede helft nog wel de 3-1 maar het tempo lag te laag om het Tranmere nog echt lastig te maken. Mooie wedstrijd dus met een redelijke sfeer op de tribunes.

Door het strakke tijdschema tussen de wedstrijden was er geen tijd om fatsoenlijk te eten dus was ik weer aangewezen op de stadioncatering. De dubbele cheeseburger met gesnipperde uien was overheerlijk. Al was dat eenvoudig na dat taaie kreng eerder op de dag in Carlisle. Het ciabatta broodje was vers en de burgers waren mals en gaar. Voor de hamburgers kom ik dus nog eens terug bij Tranmere. Het flesje cola smaakte overigens identiek als in elk ander willekeurig stadion. Na afloop van de wedstrijd nog tanken en toen richting Manchester Sport City waar Joost een hotel had geboekt. Onderweg nog even stoppen bij een Tesco voor de nodige inkopen. Rond middernacht kwamen we aan bij het hotel, gelegen in een behoorlijke pauperbuurt. Ik was behoorlijk gaar na een lange en drukke dag. Sliep dan ook snel in en kon gaan dromen over twee mooie potten voetbal.

Cowshed Stand met de aanhang van Norwich City.

Pub sign.
Comments