Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Berlijn, Friedrich Ludwig Jahn

Union Berlin 2 - 0 Jahn Regensburg, 9 mei 2009.
3.Liga (3), Toeschouwers; 9.487.
 
Scoreverloop;
60. (1-0) Mouhani
72. (2-0) Benyamina

 Fans vlak voor de wedstrijd.
 
Dit seizoen is Union Berlin begonnen met een grondige verbouwing van haar stadion "Alte Försterei". De staantribunes worden opgeknapt en krijgen een overkapping. Bijzonder aan de verbouwing is dat een groot gedeelte wordt uitgevoerd door supporters. Dit haalde zelfs de Nederlandse pers. Door de verbouwing was Alte Försterei een groot deel van dit seizoen niet beschikbaar voor wedstrijden. Union moest dus op zoek naar een alternatief. Dat werd het Friedrich Ludwig Jahn Sportpark waar Union eerder haar Europese wedstrijden speelde. Nadeel is dat het FLJ toch een eindje rijden is vanuit Köpenick. Ander nadeel is dat het FLJ jarenlang thuishaven was van BFC Dynamo, de aartsrivaal van Union uit de DDR-tijd. De toeschouwersaantallen vallen dan ook wat tegen dit seizoen. De 9.487 voor een kampioenswedstrijd vond ik ook wat aan de magere kant.

Nette drinkers daar in Berlijn.

Een volle Gegengerade in het FLJ.
 
Ik was vorig seizoen op een zondagochtend al eens wezen kieken bij het FLJ, echter toen was het gesloten. Maar ik vond het FLJ wel leuk genoeg om er nog eens een wedstrijd te gaan zien. Normaal spelen amateurclubs er hun wedstrijden voor een paar honderd man publiek en dan vind ik Berlijn net wat te ver. Dus dit seizoen was mijn kans echter het kwam er maar niet van. Ik had geluk want het was de bedoeling dat Union de laatste wedstrijden van het seizoen, tegen Jahn Regensburg en RW Erfurt, alweer op Alte Försterei zou gaan spelen. Echter de verbouwing liep vertraging op en Union ging het seizoen uitspelen in het FLJ. Qua affiche was de wedstrijd tegen RW Erfurt de meest interessante maar tegen Jahn Regensburg zou Union waarschijnlijk kampioen kunnen worden. Plus dat de datum van de wedstrijd tegen Regensburg mij wel goed uit kwam, dus kon ik dit seizoen Union Berlin nog eens zien spelen in het FLJ.
 
Het FLJ ligt in de Berlijnse wijk "Prenzlauer Berg". Een oude arbeiderswijk iets ten noorden van het centrum. Volgens Wiki is het tegenwoordig een vrij populaire buurt met boetiekjes, kunstenaars, restaurantjes en dergelijk. Toen ik er rond de wedstrijd wat rondwandelde zag het er allemaal best wel relaxed uit, vooral de terrasjes. Al hielp het wel dat het een zonnige zaterdagmiddag was. Ook het Mauerpark naast het FLJ zag er gezellig uit. Sowieso is Berlijn een leuke stad voor een lang weekend.
 
Fraai lichtmastje. 
 
Overzicht van het Friedrich Ludwig Jahn Sportpark.
  
Scorebord met daarin verwerkt het scorebord van Alte Försterei.
 
Union was de eerste helft de wat meer aanvallende ploeg en kreeg diverse kansen. Maar Jahn Regensburg combineerde zich regelmatig naar het doel van Union. Eigenlijk liet Jahn Regensburg best wel leuk voetbal zien, ook tijdens de tweede helft. Maar Union toonde zich slagvaardig en maakte snel achter elkaar twee doelpunten. Het was beslist en de tussenstanden elders waren ook nog in het voordeel van Union. De laatste tien minuten waren een formaliteit en de scheidsrechter floot na precies 90 minuten af. Union Berlin was de eerste kampioen van de 3.Liga. De hekken gingen open en het publiek stroomde het veld op. Het kampioenschap werd gevierd samen met de spelers. Volgend seizoen dus 2.Bundesliga op de Alte Försterei. Het was erg leuk om zowel het kampioenschap als een wedstrijd in het FLJ mee te maken. Ik hoop over een paar jaar ook weer eens een wedstrijd te zien in de vernieuwde Alte Försterei. Want Union Berlin blijft één van mijn favoriete clubjes in Duitsland. 
 
Graffiti achter de Gegengerade.
 
De Gegengerade nogmaals in beeld. 
 
Na de wedstrijd op het veld.
Comments