Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Aue, Erzgebirgsstadion

Erzgebirge Aue 1 - 3 Borussia Mönchengladbach, 14 augustus 2010.
DFB-pokal, toeschouwers; 12.652.

Scoreverloop;
38. (0-1) Bradley
47. (1-1) Hochscheidt
64. (1-2) Idrissou
87. (1-3) Reus

Na Chemnitz ging het richting Aue. Na de wat verpauperde steden kregen we nu een heel ander landschap te zien. Aue ligt verstopt in het prachtige Ertsgebergte. Via slingerende weggetjes door de bossen kwamen we in Aue aan. Het was inderdaad Aue maar er was geen stadion te zien. We blijven wel volhouden dat we het juiste adres hebben doorgegeven aan de navigatie. Het werd ouderwets vragen aan een voorbijganger. Het was ganz simpel en zo kwamen na tien minuten de imposante lichtmasten in beeld. Snel geparkeerd bij een bouwmarkt en toen nog een kleine wandeling richtung stadion.

Voor de liefhebbers van de Duitse voetbalkeuken is Aue een aanrader. Buiten het stadion werden lekkere hot-dogs verkocht die met liefde werden bereid door een paar vriendelijke meisjes. Na afloop vroegen ze mij ook nog netjes of het gesmaakt had. Onder de tribunes was een uitgebreide keuken waar een aantal dames met een bezweet voorhoofd druk bezig waren met koken. Het assortiment was uitgebreid; pommes, alle soorten worst, pasta, schnitzels, broodjes leverkaas etc.

Ook in Aue sjaaltjes te koop.

Mooi uitzicht over het stadion.

Qua stadion had ik dit weekend het meest uitgekeken naar Aue en dan vooral de ligging. Dat was inderdaad schitterend, vanuit het stadion is er een prachtig uitzicht op de beboste bergen. Het Erzgebirgstadion was een stadion van twee helften. De ene kant relatief laag maar wel overdekt. De andere kant had een mooi hoge onoverdekte Gegengerade maar die is deze zomer gedeeltelijk overdekt.  Vlak voor de aftrap kleurde deze helemaal paars, alle sjaaltjes gingen de lucht in, een mooi gezicht. Dit gebeurde toen er een oud lied gespeeld werd. Het werd uit volle borst meegezongen en het ging volgens ons over mijnwerkers en de streek.

Van de vier wedstrijden van het weekend was deze de minste. Aue kwam weliswaar terug van een achterstand maar ik had nooit het gevoel dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. Gladbach hield steeds de controle en maakte het karwei in de tweede helft professioneel af. Gladbach had een mooi vakje vol meegenomen en bij ons op de tribune stonden links en rechts ook nog wat verdwaalde fans. Ook twee bejaarde mannetjes met een sjaal om de nek gebonden. Ze waren heel erg timide, na de doelpunten was geen vreugde te zien, enkel een flauw glimlachje naar elkaar. Dat hebben ze vast geleerd in de jaren '70. Toen was het in de voormalige DDR natuurlijk niet toegestaan om fan te zijn van de kapatilistische westerse clubs. We verdenken het duo ervan dat ze toen wel stiekum naar de wedstrijden van Borussia op de WDR keken.

In Aue werden we voor de eerste keer geconfronteerd met de horror van de tickets die je zelf thuis mag printen. Dus geen mooi kleurig bedrukt kaartje maar een saai printje op formaat A4.
Eigenlijk het enige negatieve aan ons bezoekje aan Aue. Voordeel is dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Bij Chemnitz werd voor het verzenden vrolijk meer dan 20 euro gerekend. Het duurde na afloop nog even voordat we weg waren. Er stonden rond het stadion allemaal files en naar het hotel in Leipzig was ook nog een uur rijden. Daar aangekomen was ik dan ook behoorlijk gaar, de hele dag staan in die stadions zijn we niet meer gewend. Het was snel slapen om fit aan de autoloze zondag te kunnen beginnen.


Spelers stellen zich voor.

Avond valt in Aue.
Comments