Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Antwerpen, Ludo Coeck

Berchem Sport 1 - 1 Racing Mechelen, 27 maart 2011.
4e Klasse B (4), toeschouwers; 2.000

Scoreverloop;
22. (0-1) Ibukun
86. (1-1) Willems

Rupel Boom tegen Antwerp een paar weken terug was al een echte vinckerswedstrijd maar deze affiche ging daar nog een paar stapjes overheen. Vanuit alle windstreken waren ze naar Antwerpen gekomen en dat voor een duel in de Belgische 4e Klasse. Engelsen, Nederlanders, de onvermijdelijke Duitsers en zelfs Belgen waren present. Het was vooraf dan ook erg druk en gezellig op het terras van het Chalet.

Nu is het Ludo Coeck ook een pareltje voor de liefhebber van vervallen stadions. Je waant je weer even in het verleden. Dat verleden kreeg deze dag extra aandacht want het was precies 25 jaar geleden dat Berchem Sport voor de laatste keer promoveerde naar de 1e Klasse. Tegenstander destijds in de kampioenswedstrijd was ook Racing Mechelen. In het programmaboekje uitgebreid aandacht voor het seizoen 1985/86 en als uitsmijter een CD met oude clubliederen van Berchem Sport.

Jammer is dat het stadion ontsierd wordt door een kitscherige poort en twee stenen adelaars, waarvan één zonder vleugels. Een restant uit de periode dat de Armeense juwelier Vasken Cavatti voorzitter was van Berchem Sport. De man had grootste plannen maar uiteindelijk liet hij de club achter met grote schulden. Zelf werd hij tot dertig maanden cel veroordeeld in verband met fraude en andere vage zaakjes. Maar verder zijn vooral de gammele hoofdtribune en de ouderwetse leunhekjes op de staantribune erg mooi.

Racing Mechelen lag op ramkoers voor het kampioenschap in 4e Klasse B en had heel veel supporters meengenomen. Uiteindelijk zaten er ruim 2.000 man in het stadion. Het verschil op de ranglijst was op het veld duidelijk zichtbaar. Maar uiteindelijk kreeg Racing Mechelen het deksel op de neus door de late gelijkmaker.

De mooie affiche.

De leunhekjes.

Curva.

Gare achterkant van de tribune.

Gekkenhuis in het Berchemvak.

Links de flat van PornoHans.

Vrije trap voor Berchem.

Overleg bij de groundhoppers.

Comments