Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Amiens, de la Licorne

Amiens 0 - 3     Arles Avignon, 9 maart 2012.
Ligue 2 (2), toeschouwers; 8.957.

Scoreverloop;
5.  (0-1) Dale
24. (0-2) Ayasse
67. (0-3) Yattara

Leuk plaatje van het stadion by night.

Tussen de vele geslaagde tripjes door de jaren heen zit natuurlijk ook wel eens een misser. Zo heb ik ooit eens een hele saaie middag beleefd bij Chester City. Maar bij kleine Franse clubjes is het elke keer mis. Bij Niort in 2002 was het maar een lauwe bedoening en van mijn bezoek aan Calais in 2008 heb ik nog steeds spijt. Amiens past helemaal in dit rijtje. Je zult mij in de toekomst dan ook niet meer bij dergelijke clubs zien. Voor een bezoekje aan Bordeaux, St. Etienne of PSG kom ik nog net uit mij luie stoel.

Het leek vooraf nog erg aanlokkelijk. Op vrijdagavond een bezoek aan Amiens als opwarmertje voor een samen-apart-op-reis naar West Ham/Hitchin Town op de zaterdag. Het stadion van Amiens is heel apart en met ruim 8.000 man gemiddeld trekt de club nette aantallen voor een laagvlieger in de 2e divisie van Frankrijk.

Erug apart die dakconstructie.

Het stadion is in werkelijkheid net zo vreemd als op foto’s De dakconstructie is verticaal geplaatst. Ik hoopte op veel regen tijdens de wedstrijd want ik was erg benieuwd hoe droog of nat het dan zou zijn maar uiteraard was het droog. Dus dat zal ik nooit weten. Opvallend was dat er al veel roest te zien was op de stalen constructie en dat in een stadion geopend in 1999. Bij de verzinkerij in Amiens wordt dus ook maar aangerommeld. Omdat het een avondwedstrijd was konden er vooraf wel leuke foto’s gemaakt worden van de buitenkant. Binnen ook want de lichtinstallatie is prima en alles heeft een lichte kleur.

Het publiek van Amiens was tijdens de wedstrijd totaal apathisch, er zat totaal geen beleving in. Vergeleken met Amiens is het zelfs in het stiltetheater van Heerenveen een gekkenhuis. Het klinkt heel vreemd maar toch is het zo.

Bij de doelpunten van Arles applaudisseerde een gedeelte van het thuispubliek nog netjes en in de tweede helft was er even een zeldzaam moment dat de thuisploeg werd aangemoedigd. Maar daarna regeerde de stilte weer. Het publiek nam zelfs niet de moeite om te mopperen of te vloeken. Terwijl daar best reden toe was. Amiens staat namelijk laatste en ook deze wedstrijd ging kansloos verloren.

Enige roestvorming op de gordingen.

Maar alles is eindig en dus ook deze marteling. Aan bussen en taxi’s bij het stadion doen ze niet in Amiens. Dus konden we terug lopen naar het stadscentrum van Amiens en dat was best wel lekker. Onderweg kwamen we nog een massa ijshockeyfans tegen die allemaal erg blij waren. Voor een leuke avond in Amiens kan je dus beter naar het ijshockey gaan.

Als kers op de taart waren de kroegen in het centrum allemaal al dicht. Voor de biertjes waren we dus aangewezen op de bar in het hotel. Die zat vol met nog meer ijshockeyfans die dozen vol met pizza aan het eten waren.


De fans van Arles Avignon vieren feest na afloop.

Comments