Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Aken, Tivoli (4)

Alemannia Aachen 4 - 0 Augsburg, 24 mei 2009.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 21.800.
 
Scoreverloop;
11. (1-0) Lehmann
41. (2-0) Olajengbesi
44. (3-0) Junglas
56. (4-0) Auer 
 
Seizoen 2008/2009 werd het laatste seizoen van Alemannia Aachen in haar stadion "Tivoli". Op een steenworp afstand wordt een "Neues Tivoli" gebouwd. Nu had ik al twee wedstrijden op Tivoli gezien, tegen Ahlen in 2004 en tegen HSV in 2006, maar een derde bezoek leek me wel wat. Het liefst tegen 1860 maar die wedstrijd werd gespeeld op sinterklaasavond, en dan moet ik altijd werken. Maar gelukkig kon ik via Joost nog aan een paar kaartjes komen voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Augsburg. Helaas stonden er geen sportieve belangen meer op het spel; Augsburg had zich een week eerder veilig gespeeld en Aachen kon niet meer promoveren. Saillant detail was dat Augsburg een week eerder ook afscheid nam van haar oude stadion Rosenau. 
 
Voor de laatste keer op de foto bij Tivoli.
 
Bakoven Würseneler Wall ook dit keer helemaal vol.
 
Even inzoomen en we zien een speciaal scorebord.

Voor de wedstrijd hadden we afgesproken met enkele andere bezoekers bij de "Tankstelle". In de kiosk werden lekker koude biertjes verkocht. We namen een lekkere Kölsch en gingen op het muurtje zitten. Zonnetje erbij en dan baal je bijna dat je maar een uurtje kan blijven zitten en nog een wedstrijd moet gaan zien. De andere heren kwamen en gingen weer weg en uiteindelijk mocht ik voor een zeker iemand nog een kaartje verkopen. Dat viel nog niet mee want er liepen veel mensen met kaartjes te leuren en veel vraag was er niet. Uiteindelijk het kaartje verkocht voor 15 euro, net boven verkoopprijs, aan een Finse groundhopper. Ik ben er zeker van dat je vlak aftrap voor minder dan officiële prijs een kaartje had kunnen scoren. 

Aachen had nog wel zin in dit laatste potje terwijl Augsburg een uitgebluste indruk maakte. De eerste helft was nog vermakelijk met drie doelpunten maar in de tweede helft daalde het niveau naar een bedenkelijk peil. Ik stond deze keer op de lange zijde lekker overdekt in de schaduw. Gelukkig niet op de Würseneler Wall, de grote onoverdekte staantribune achter het doel. Dat is een schitterende tribune om naar te kijken maar daar staan is niet alles. Of je staat in de zeikregen of je staat vol in de brandende zon te bakken zoals vandaag. Ik hoopte op een massale veldbestorming na afloop van de wedstrijd maar die vlieger ging niet op. De clubleiding had namelijk andere plannen. Er moest nog een lied gespeeld worden en er werd nog afscheid genomen van een paar vertrekkende spelers. Plichtsgetrouw als de Duitsers zijn bleven ze dan ook netjes op de tribunes. Maar wel een leuke, laatste, middag op de Tivoli. Ik had overigens niet de indruk dat de meeste fans erg dramatisch doen over het afscheid van de "oude" Tivoli. 

Nog enige statistieken van tig jaar Tivoli. 
 
Na afloop wedstrijd nog even op de Aachener Wall staan. 
 
De Ultra's kregen na afloop gelukkig nog wat aandacht van de vertrekkende spelers. 
 
Detail van de mooie lichtmasten van Tivoli.
Comments