Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Aken, Neu Tivoli


Alemannia Aachen 0 - 3 Eintracht Frankfurt, 23 april 2012.

2.Bundesliga (2), toeschouwers; 27.942.

Scoreverloop;
45. (0-1) Idrissou
47. (0-2) Idrissou
72. (0-3) Olajengbesi   (e.d.)

Door omstandigheden had ik de hele week 17 vrij. Dus mooi de tijd om nog een buitenlands potje voetbal te gaan zien. Mooiste affiche was Aken tegen Frankfurt op de maandagavond. Aachen in de degradatiezone en Frankfurt bijna gepromoveerd. Waar het nieuwe Tivoli voor “normale” competitiewedstrijden vaak maar net voor de helft gevuld is raakte het voor deze wedstrijd bijna uitverkocht. Met dank aan de verlaagde prijzen en een ± 5.000 man en vrouw uit Frankfurt.

Vanaf het begin probeerde Aachen de aanval te zoeken maar het was allemaal erg armoedig. Frankfurt wachtte rustig af en sloeg rond de pauze tweemaal keihard toe. En daarmee was de wedstrijd gespeeld. Alemannia kreeg nog wat halve kansen maar eigenlijk waren ze volstrekt kansloos. Het is bijna zeker dat Aachen volgend seizoen in de 3.Liga mag gaan spelen.

Gelukkig nog genoeg vermaak na afloop. Eintracht Frankfurt was nu officieel gepromoveerd en dat wilden de fans graag vieren op het veld. De ME probeerde dit met vele manschappen te voorkomen maar ze maakten er weer eens een potje van. Uiteindelijk stonden een 1.500 man vrolijk op het veld te zingen, verder nog diverse opstootjes op de tribune en € 75.000 schade aan het stadion. De politie stond erbij en keek erna. De ene hooligan van Aachen ging ook nog het veld op maar die kon wel door drie stewards met veel machtsvertoon van het veld verwijderd worden.

Comments