Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Aalst, Pierre Cornelisstadion

Eendracht Aalst 3 - 2 Antwerp, 4 december 2011.
2e Klasse (2), toeschouwers; 4.500.

Scoreverloop;
 2. (1-0) Verheyden
36. (2-0) Galucci
59. (2-1) Dosumnu
89. (2-2) De Smet
90. (3-2) Vervaeke

Voor de maand december hadden we nog niks op de planning staan en eigenlijk hadden we wel weer eens nocht om een dagje naar België te gaan. Na enig bladeren door de Belgische programma’s bleek Eendracht Aalst tegen Antwerp een mooie affiche op 4 december. In Aalst zijn we nog nooit geweest en Antwerp-uit zorgt altijd voor genoeg vermaak. De Watergatehopper en Michiel-uit-de-Oostblokflat waren ook wel in voor deze trip. Dus op de vroege zondagochtend ging het met een volle auto naar Aalst.

Echter als Antwerp op bezoek komt beginnen de meeste Belgische burgemeesters al te zweten. Ze lijken wat dat betreft verdacht veel op hun Nederlandse collega’s. Antwerp neemt meestal veel volk mee op verplaatsing en ja er zitten wat boefjes tussen. De wedstrijd werd door de autoriteiten als “risicomatch” bestempeld wat als gevolg had dat er geen kaartverkoop op de dag van de wedstrijd was.  


De Spionkop van Aalst.


Maar gelukkig kregen wij viavia een supporter van Eendracht Aalst aan de lijn die bereid was tickets voor ons te kopen in de voorverkoop. Met 16 Euro voor een overdekte staanplaats in 2e Klasse waren het overigens geen goedkope tickets. Maar oka, dat geld gunnen wij een club als Eendracht Aalst wel.
We hadden afgesproken op het pleintje voor de hoofdtribune. Daar was het rond 13:00 uur nog erg rustig en onze contactpersoon stond al geduldig te wachten. Na de financiële transactie was het tijd voor een paar pintjes in één van de cafés tegenover het stadion. Aan de muren allerlei voetbalsouvenirs en veel oude foto’s van Eendracht Aalst. Prima kroeg dus.

Onze contactpersoon, Yves, is een bekende supporter van Eendracht Aalst die letterlijk iedereen kent.  Hij wist ons alles te vertellen over het heden en verleden van Eendracht Aalst. Dus als we nu meedoen aan een tv-kwis over Eendracht Aalst gaan wij dat op cker winnen. Yves maakt voor een fansite van elke wedstrijd een fotoreportage en zo ook vandaag. Ook wij moesten er aan geloven. Wij voelden ons net fotomodellen want we moesten constant poseren voor Yves. Gelukkig bleven de kleren aan en hebben wij een paar mooie kiekjes voor het thuisfront.

Na de fotosessie verhuisden waar naar het plein achter de overdekte staantribune lange zijde. Hier hadden we de keuze uit twee kantines. Beide basic maar wel gezellig. Er was ook “Ajuinensoep” te koop. Een ajuin (ui) is de bijnaam van iemand uit Aalst. Dit omdat er vroeger veel uien verbouwd werden in de omgeving van Aalst. De mascotte van Eendracht Aalst is dan ook een (dansende) ui die we helaas niet zover kregen om samen met ons op de foto te gaan. Een smetje op een verder fijne middag.

De hoofdtribune van het Pierre Cornelisstadion.

Doorgang naar de Spionkop.


Voor het eerst sinds 2004 stonden de twee traditieclubs Eendracht Aalst en Antwerp tegenover elkaar. Beide clubs staan in de middenmoot van de 2e Klasse. Voor het ambitieuze Antwerp een tegenvaller maar voor Eendracht Aalst, vorig seizoen nog in 3e Klasse, een prima klassering. De eerste helft was niet al te best maar Eendracht Aalst stond na 45 minuten toch wel verrassend met 2-0 voor. In de tweede helft ging Antwerp in de achtervolging. Eendracht Aalst werd steeds meer naar achteren gedrongen en doelpunten konden niet achterblijven. De 2-1 viel snel maar de 2-2 kwam maar niet. In de laatste minuten ging zelfs de keeper van Antwerp mee naar voren. Ze kregen loon naar werken toen de Smet de gelijkmaker binnenkopte. Echter de punten bleven in Aalst want in de werkelijk laatste minuut toch nog de 3-2. De vreugde bij het thuispubliek was echt uitzinnig en heel Antwerp, begrijpelijk, was behoorlijk gepikeerd. De spelers en fans van Aalst gingen gezamenlijk nog een mooi feestje bouwen al was het niet zo’n verplicht nummers als bij Duitse teams.

Tijdens de wedstrijd waren we nog getuige van twee opmerkelijk gebeurtenissen. Eerst rende er een zwarte kat over het veld. De speaker merkte gevat op dat een zwarte kat deze keer geen ongeluk bracht.  In de tweede helft nog het uitvallen van de scheidsrechter. De beste man had al geen gelukkige middag door een aantal ongelukkige beslissingen. Normaal gesproken is dit door de aanwezigheid van de vierde man snel verholpen. Maar nu bleek dat er in de Belgische 2e Klasse geen vierde man aanwezig is. De speaker vroeg of er nog mensen aanwezig waren met een scheidsrechtersdiploma. Dat blijkt dus iedereen in Aalst te hebben. Na een kwartier extra pauze kon er weer verder gespeeld worden met iemand uit het publiek als grensrechter.

Uiteindelijk dus een zeer enerverende middag bij Eendracht Aalst. Een ploeg die we in de toekomst vast nog wel eens gaan zien ergens in België, we hoorden dat Dender tegen Eendracht Aalst een mooi derby is. We namen afscheid van Yves en gingen nog drie uurtjes terug in de auto zitten.

Ajuinensoep!

Spelers en de dansende ui stellen zich voor.

Drukte voor de reclamemuur.

En de verrassende eindstand.
Comments