Startpagina‎ > ‎Specials‎ > ‎

Penrith, Southend Road


Penrith is een klein stadje aan de M6, de snelweg van Lancaster naar Carlisle. Ik had nog nooit van Penrith gehoord tot dat ik een paar keer iets las over het terrein van de plaatselijke voetbalclub in Groundtastic. Southend Road is een kleine ground vlakbij het centrum van Penrith. En ook in Penrith zijn dat leuke stukjes land voor projectontwikkelaars. Aan het begin van dit seizoen heeft Penrith AFC nog een paar oefenwedstrijden op Southend Road gespeeld. Daarna is de club op het nieuwe terrein "Frenchfields" gaan spelen. Southend Road zal zeer binnenkort gesloopt worden. Op de omringende terreinen zijn de aannemers al druk bezig.

Na de wedstrijd in Morecambe was ik nog even op de boulevard wezen kijken. Dus het was al zeven uur op de zaterdagavond eer ik in Penrith was. Geen ideaal tijdstip om een stadionnetje te bezoeken. Ik dacht er serieus over om door te rijden maar onder het motto "niet geschoten is altijd mis" toch maar een tussenstop gemaakt in Penrith. Uiteraard was het terrein verlaten en afgesloten. Maar bij de kleedkamers was een smalle doorgang waardoor ik toch even naar binnen kon glippen.

Heerlijk om even rond te lopen op een verlaten ground. Heel veel stelt Southend Road natuurlijk niet voor. Maar het is een leuk terrein om zaterdagmiddag hangend aan de zijlijn de lokale trots aan te moedigen. En bij slecht weer is er aan twee kanten een overkapping. Penrith AFC heeft er gespeeld sinds de oprichting van de club in 1894. Het toeschouwersrecord is van 1960 en staat op 4.003. Toen kwam West Auckland op bezoek voor een wedstrijd voor de FA Amateur Cup. Maar voetbal op dit terrein is binnenkort dus helemaal verleden tijd. Hieronder nog een laatste groet aan "Southend Road".

De ingang vanaf de parkeerplaats.


De zeer bescheiden Main Stand.


De kleedkamers van 1948.


Far Side Terrace.


En nogmaals de Main Stand.
Comments