Startpagina‎ > ‎

FAQ

Waarom "Cheese & Union"?
In augustus 2001 hebben we de wedstrijd RW Oberhausen - Union Berlin in de 2.Bundesliga bezocht.
Voor de wedstrijd stonden we op het plein voor het stadion een biertje te drinken.  We raakten aan de praat met een fan van Union. Leuk gesprek.  Hij nodigde ons uit om de wedstrijd te volgen vanuit het bezoekersvak. Dat hebben we gedaan en door de 0-3 uitslag was het een groot feest.  Iemand suggereerde dat we maar een Nederlandse fanclub moesten starten voor Union. Een van ons kwam spontaan met naam "Cheese & Union".  Die fanclub is er nooit gekomen maar de naam bleef. We hebben nog steeds een "soft spot" voor het symphatieke Union Berlin.  Union Berlin degradeerde tussentijds naar de Oberliga (4e niveau) maar speelt tegenwoordig weer in de 2. Bundesliga.

Groundhopping?
Dit is de tak van sport waarin vooral mannen zoveel mogelijk verschillende (voetbal)stadions proberen te bezoeken. Bij voorkeur tijdens een voetbalwedstrijd. Het woord "ground" staat voor stadion en de Groundhopper "hopt" als een sprinkhaan van stadion naar stadion. Vooral een aantal Duitsers heeft er een levensstijl van gemaakt. Deze heren zijn bijna continu op pad om in zoveel mogelijk landen een wedstrijd te zien. Ook vonden een aantal het nodig om regels op te stellen voor het Groundhoppen. Na het bezoeken van een X aantal grounds in een X aantal landen ben je een Senior Groundhopper enzovoort. Voor ons geen regels, wij proberen te bezoeken wat we leuk vinden en een ieder doet het maar op zijn eigen manier. Op de pagina met links diverse websites van andere Groundhoppers.

 (????)
 Bij de wedstrijdverslagen staat achter de divisie waarin de wedstrijd is gespeeld een cijfer tussen haakjes. Dit cijfer geeft het niveau aan van de divisie op de voetbalpyramide van het desbetreffende land. Daarin is (1) het hoogste niveau en (2) het niveau daaronder etc. Dit hebben we gedaan omdat de voetbalpyramide constant in beweging is, zie recentelijk in Duitsland de samensmelting van Regionalliga Nord en Sud tot 3.Liga. De Regionalliga Nord van voor zomer 2008 is dus van een ander niveau dan die van na zomer 2008. Erg verwarrend allemaal, vooral voor onszelf. We hopen zo dat de lezer die wat minder op de hoogte is een idee krijgt van op welk obscuur niveau wij wedstrijden bekijken. Interlands en wedstrijden in bekertoernooien hebben voorlopig vrijstelling gekregen.
Comments