Esta página ya no se actualiza. Para ver las novedades, visita el


Blog SinControl
Blog de sincontrol

publicado a la‎(s)‎ 11 mar. 2013 2:55 por synchrotron cgt   [ actualizado el 11 mar. 2013 3:04 ]

Inauguramos un blog de la sección. 

A partir de ahora, las novedades las publicaremos en:

Últim Divendres Negre

publicado a la‎(s)‎ 18 dic. 2012 10:36 por synchrotron cgt   [ actualizado el 18 dic. 2012 10:51 ]

Amb la darrera foto acabem aquest any l'acció dels Divendres Negres per protestar contra les retallades als centres públics.
Ací teniu les fotos de les protestes.Comunicat: Sentència contra CELLS / Court ruling against CELLS

publicado a la‎(s)‎ 11 dic. 2012 11:32 por synchrotron cgt   [ actualizado el 11 dic. 2012 11:43 ]

(Català)

Condemna a CELLS per contractació temporal il·legal al Sincrotró

El passat 19/9/2012, el Jutjat del Social núm 3 de Sabadell va declarar improcedent l’acomiadament del nostre company S. (treballador de la Divisió de Computació fins el passat 30 de juny de 2011) considerant que CELLS el va contractar utilitzant fraudulentament i de forma il·legal el contracte d’obra i servei (veure sentència ). A data d'avui, CELLS ha desistit de recórrer la sentència, que llavors es fa ferma.

Aquest és el segon cop que un treballador denuncia el Consorci per utilitzar il·legalment els contractes d’obra i servei. En el primer cas, la Direcció de CELLS va signar un acord amb el treballador oferint-li una indemnització de 39 dies per any treballat a canvi de no realitzar el judici. En el segon, la Direcció no ha mantingut cap contacte amb el treballador ni els seus representants, forçant així la celebració del judici el juny d’aquest any. La conseqüència és que, a més de la indemnització de 45 dies per any treballat, el jutge condemna CELLS a pagar també el salari del treballador des que el van acomiadar fins la publicació de la sentència (un 75% de la quantitat final). En total el treballador percebrà més de 40000 euros, unes 22 vegades el que hagués cobrat si no hagués denunciat.

Cal destacar que la utilització fraudulenta dels contractes laborals a CELLS, a més de vulnerar els drets dels treballadors, té un cost econòmic quantificable del qual algú hauria d’assumir responsabilitats.


(Castellano)

Condena a CELLS por contratación temporal ilegal en el Sincrotrón

El pasado 19/9/2012, el Juzgado de lo Social nº 3 de Sabadell declaró improcedente el despido de nuestro compañero S. (trabajador de la División de Computación hasta el pasado 30 de junio de 2011) considerando que CELLS lo contrató utilizando fraudulentamente y de forma ilegal el contrato de obra y servicio (ver sentencia). A fecha de hoy CELLS ha desistido de recurrir la sentencia, que por tanto se hace firme.

Esta es la segunda vez que un trabajador denuncia al Consorcio por utilizar ilegalmente los contratos de obra y servicio. En el primer caso, la Dirección de CELLS firmó un acuerdo con el trabajador ofreciéndole una indemnización de 39 días por año trabajado a cambio de no llegar a juicio. En el segundo, la Dirección no ha mantenido ningún contacto con el trabajador ni sus representantes, forzando así la celebración del juicio en junio de este año. La consecuencia es que, además de la indemnización de 45 días por año trabajado, el juez condena  a CELLS a pagar también el salario del trabajador desde que lo despidieron hasta la publicación de la sentencia (un 75% de la cantidad final). En total el trabajador percibirá más de 40000 euros, unas 22 veces más de lo que habría cobrado si no hubiera denunciado.

Hay que destacar que la utilización fraudulenta de los contratos laborales en CELLS, además de vulnerar los derechos de los trabajadores, tiene un coste económico cuantificable por el cual alguien tendría que asumir responsabilidades.


(English)

CELLS sentenced for illegal use of temporary contract at the Synchrotron


On the 19/9/2012, Sabadell's Social Court #3 ruled as unlawful the dismissal of our colleague S. (who worked at the Computing Division until the 30th of June 2011). The Judge considered that CELLS committed a fraud by hiring him illegally under a temporary "Work and Services" type of contract (see the court sentence). Now CELLS has desisted of presenting allegations and thus the sentence becomes final.

This is the second time that a worker takes legal actions against CELLS for illegal use of temporary "Work and Services" type of contract. In the first case, CELLS Management settled the case with the worker by offering a compensation of 39 days per worked year in exchange of avoiding the trial. In the second case, CELLS Management did not contact the worker or his representatives, thus forcing the trial to take place last June. The consequence is that, on top of a compensation of 45 days per worked year, the Judge also sentences CELLS to pay the salary of the worker from the day he was fired until the day that the court sentence was made public (about 75% of the final compensation). All in all, the worker will perceive more than 40000 euros, or about 22 times more than what he would have been paid had he not denounced his case.

It must be noted that by hiring workers in a fraudulent way, CELLS not only harms the rights of its employees, but also incurs in economic costs for which someone should take responsibility.

Xarrada sobre les darreres reformes laborals

publicado a la‎(s)‎ 11 dic. 2012 1:53 por synchrotron cgt

A la propera assemblea de treballadors tindrà lloc una Xarrada sobre les darreres reformes laborals, a càrrec de Vidal Aragonés, Advocat Laboralista i Professor de Dret a la UAB.

Dia: 13/12/2012
Hora: 13:00h
Lloc: Auditori Maxwell del sincrotró CELLS-ALBA

Ojo con tu ojo

publicado a la‎(s)‎ 10 dic. 2012 11:48 por synchrotron cgt   [ actualizado el 11 dic. 2012 4:10 ]

OJOCONTUOJO


Com molts de vosaltres ja sabeu, el passat dia 14N, dia de la darrera Vaga General, i un cop finalitzada la manifestació sindical de la tarda, a Barcelona, es van produir un seguit de càrregues per part dels Mossos d'Esquadra que van provocar diversos ferits de consideració, d'entre les quals, l'Esther Quintana, una noia que va perdre un ull arran de l'impacte d'un projectil:El cas ha trencat el silenci mediàtic, ja que les filmacions de manifestants, de mitjans de comunicació i el testimoni de desenes de persones ha contradit la versió inicial del Departament d'Interior, que seguia sostenint que no es van disparar de bales de goma i que la fatal agressió podia haver estat fruit d'uns altres manifestants violents  - Podeu veure els seguiment que han fet els mitjans de la notícia a: http://ojocontuojo.wordpress.com

Les seccións sindicals de CGT-CELLS i CSC-CELLS i en tant que treballadores i treballadors que sovint ens hem hagut de manifestar per reivindicar els nostres drets, volem fer una crida al conjunt de la comunitat científica  per tal de poder fer arribar el suport i la solidaritat  a l'Ester, i tal i com ja s' està fent en diferents entitats, centres de treball i espais socials.

Us emplacem a ser a l'entrada de CELLS el proper divendres dia 14 de desembre, a les 13:00 del migdia
per tal de poder-nos fer fotos de grup, amb un ull tapat, i així poder-les enviar a la web de la campanya.

Esperem que finalment es puguin aclarir els fets, identificar els responsables i fer efectives les dimissions que corresponen. Però sobretot esperem que es faci efectiva la prohibició de les bales de goma, una demanda que alguns col-lectius, entitats, sindicats i partits fa ja anys que demanem. http://stopbalesdegoma.org/ Encara que expressem la nostra més profunda repulsa enfront de la violència policial, sigui el que sigui l'armament emprat.


(Nota: aquest comunicat l'hem adaptat del que ha fet la secció sindical de CGT-UAB cridant a una acció similar Dimarts 11 a les 13ha la Pç Civica de la UAB)


14N, convocatorias

publicado a la‎(s)‎ 9 nov. 2012 10:48 por synchrotron cgt   [ actualizado el 13 nov. 2012 5:36 ]

Respira (Video Huelga 14N)

publicado a la‎(s)‎ 27 oct. 2012 15:10 por synchrotron cgt


Divendres de Negre (III)

publicado a la‎(s)‎ 26 oct. 2012 0:00 por synchrotron cgt

Tercer divendres de dol per la recerca i els serveis publics.
Aquesta vegada la foto es dins del edifici del Sincrotró.


Divendres de Negre (II)

publicado a la‎(s)‎ 5 oct. 2012 5:07 por synchrotron cgt   [ actualizado el 5 oct. 2012 5:07 ]

El segon divendres que els treballadors del sincrotró pasem de dol pels serveis publics:

Divendres de negre a CELLS

publicado a la‎(s)‎ 29 sept. 2012 2:06 por C Pascual   [ actualizado el 29 sept. 2012 2:14 ]

Al sincrotró ens hem sumat als altres centres públics (de la administració, de recerca,...) que protestan contra les retallades en concentracins vestits de negre els divendres.


Divendres passat (28 Septembre) va ser el primer per nosaltres, pero altres companys porten ja temps:

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/els-divendres-negres-es-multipliquen
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article7860
http://noalafuncionariofobia.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/viernesnegros.cnio

1-10 of 29