CENTRE‎ > ‎

DESCRIPCIÓ

ON SOM
El C.F.T Flor de Maig està situa en un entorn privilegiat al mig del Parc Natural de Collserola. L'entorn és inmillorable i crea un clima idoni per la formació del nostre alumnat.

El recinte Flor de Maig ocupa una superfície de 10 hectàrees, implementant els seus equipaments amb espais compartits com són: menjador d'alumnes, menjador de personal, polisportiu amb piscina climatitzada, camp de futbol així com jardins, boscos, aparcaments i  servei de porteria/seguretat  24 hores/365 dies.

S'accedeix des de Cerdanyola del Vallès per la Carretera d'Horta (BV-1415). 

Ver CFT Flor de Maig en un mapa más grandeHISTORIA

El Centre de Formació i Treball va ser fundat a l'octubre de l'any 1976 pel Patronat Flor de Maig de la Diputació de Barcelona amb el nom d'Institut de Promoció Sòcio-Assistencial (IPSA). 

L'anàlisi dels recursos existents evidenciava un buit en l'etapa formativa de preparació per a la vida adulta i el treball. La formació professionalitzadora adaptada a les capacitats dels alumnes, era un espai per cobrir i un repte força engrescador per construir el nostre projecte. Aquest va ser el camí seguit des de llavors.

El Centre de Formació i Treball Flor de Maig, és titularitat del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya des del  1 de gener  2007.


IDENTITAT

L'actuació del Centre s'articula a partir d'uns principis socioeducatius, entre els quals destaquen: 

  • Afavorir l'autonomia de l'alumne.
  • Potenciar l'autoestima i l'autoconcepte.
  • Aplicar metodologies que propiciïn el procés d'ensenyament - aprenentatge individualitzat.
  • Treballar per fer possible que tot l'alumnat sigui respectuós amb les diferències.

Des del centre s'intenta facilitar el desplegament de recursos personals i socials per poder participar, amb la màxima plenitud, en els entorns habituals i a més, donar prioritat als aprenentatges pràctics i funcionals. Aquest procés d'aprenentatge es du a terme treballant conjuntament amb les famílies.

El sistema d'organització de l'Escola es configura amb una clara voluntat de promoure i donar prioritat al desenvolupament dels processos d'ensenyament/aprenentatge que potencien la socialització de l'alumnat i la incorporació a la vida adulta des d'una perspectiva integradora.