Zanimljiv sat lektire

Ovoga tjedna, na red je došla lektira ''Mama je kriva za sve''. Učenici su morali nabaviti papirnatu vrećicu. Prednju stranu papirnate vrećice oslikali su kao naslovnicu pročitanog djela. Na zadnju stranu papirnate vrećice napisali su usporedbu sebe i lika po želji. Na svaku bočnu stranu napisali su jednu rečenicu koja im je ostala u posebnom sjećanju, a u papirnatu vrećicu umetnuli 10 predmeta po vlastitoj želji, koji su morali imati veze s pročitanim djelom. (Ukoliko su predmeti bili veliki, nacrtali su i ubacili crtež). Svaki učenik je prezentirao svoju vrećicu pred razredom. Osim sadržaja, pazili smo i na način komunikacije s razredom, zanimljivost interpretiranja prikazanog te likovnu stranu vrećice.
                    SLIKE

Uskrsna radionica

Uskrsna radionica održana je u utorak, 11.travnja, u suradnji s KUD-om ''Cvijet'' iz Cvetkovića. Učenicima je prezentirano slaganje grančica za Cvjetnicu, bojanje pisanica na tradicionalan način, slaganje uskrsne košarice za blagoslov hrane te slaganje vuzmenjka u školskom dvorištu.  Hvala svim roditeljima koji su sudjelovali u radionicama.


Posjet KD Vatroslav Lisinski

Naši učenici u Lisinskom

U srijedu, 11. travnja posjetili smo Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U sklopu Tjedna glazbe za mlade, a u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, Zagrebačka je filharmonija održala koncert na temu Ratovi zvijezda. Pred prepunim auditorijem te uz profesionalno i edukativno osmišljen glazbeno-scenski program, uživali smo u ulomcima iz filmskog serijala. Zagrebački su filharmoničari svojoj najmlađoj i brojnoj publici pružili nezaboravan glazbeni doživljaj i užitak.

Život biljke


Međunarodni dan sreće

20. 3. obilježava se Dan sreće.  http://linoit.com/users/majadugic/canvases/Dan%20sre%C4%87e 
 

Dan ružičastih majica

22. veljače u PB smo obilježili Dan ružičastih majica.

Simboličnim nošenjem ružičastih majica  i prigodnih bedževa podržali smo prevenciju vršnjačkog nasilja među djecom.

Razgovorom smo podigli svijest o tom problemu i mogućim posljedicama te smo zaključili da moramo prihvatiti različitosti koje nas okružuju.

Čitali smo edukativne slikovnice Mladena Kušeca, a posebnu pažnju dali smo priči "Kada treba, kažem NE" u kojoj su učenici shvatili kako se oduprijeti negativnim učincima vršnjaka.

Slušali smo i učili pjesmu "Život nije siv", koja je službena himna obilježavanja ovog dana, koji su podržali i brojni drugi estradni umjetnici i poznati ljudi.
Na kraju je na školskom dvorištu  nastala i naša interpretacija pjesme u slikama.


PŠ Cvetković u Noći muzeja DVD-a Cvetković

https://photos.google.com/share/AF1QipONkKTo21vNfNAkmudkaEK128if6zs1fs5V2C-MRKn-81BaCwtbgbVA1BrZXoXy5Q?key=dXpNTFlFNEhlcFpsQXdHZTNYZ2dCRWowdmNaeDJn

U petak,  27. siječnja su učenici PŠ Cvetković posjetili zanimljivu izložbu u sklopu  Noći muzeja DVD-a Cvetković. U izložbenom prostoru nedaleko škole, vidjeli su više od stotinu godina stare i očuvane primjerke vatrogasnih pomagala te limene i drvene instrumente. Ukazalo im se na važnost prikupljanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine, ali i iznimnog utjecaja koji su vatrogastvo i limena glazba imali kroz povijest do najsuvremenijeg doba. 


Božićni humanitarni sajam

https://goo.gl/photos/iHSumidxytBuNKU37Vrlo uspješna prodaja božićnih ukrasa održala se u petak na Strossmayerovom trgu i u nedjelju, 18. prosinca, nakon svete mise u Cvetkoviću. 
Ukrasi će se moći kupiti i poslije božićne priredbe u vatrogasnom domu DVD-a Cvetković, u četvrtak 22. prosinca

Učenici su prodavali ukrase i druge proizvode koje su brižno izradili. Pokazali su koliko su vrijedni te da imaju poduzetničkog duha. Najvažnije od svega je bilo njihovo veliko srce jer sva zarada ide humanitarne svrhe. 

Zahvaljujemo svima koji su nas podržali.UČIMO - gorski krajevi

https://sites.google.com/site/cetvrtasicv/my-forms

UČIMO - brežuljkasti zavičaj


UČIMO - uvjeti života

PONOVI, IGRAJ, UČI...
https://sites.google.com/site/cetvrtasicv/my-forms


Posjet Zagrebu

Početkom četvrtog razreda, učenici su mnogo naučili o glavnom gradu naše domovine, a na kraju obradbe organizirana je izvanučionička nastava kako bi se sve naučeno vidjelo i uživo. 

Nakon panoramskog razgledavanja grada, učenici su posjetili groblje Mirogoj i veličanstvene arkade. 

Posebno zanimljivo bilo je u šetnji Gornjim gradom te spuštanje uspinjačom. Sve ono što su učili protekli mjesec u školi, učenici su ponovili u Muzeju grada Zagreba. 

Na kraju je uslijedila igra u poznatom parku Bundek.

Pogledajte fotografije ovdje.Učimo zajedno

Online igre, vježbe...
Republika Hrvatska

Učimo zajedno


Posjet PP Jastrebarsko

Dana, 22. veljače, učenici su posjetili Policijsku  postaju Jastrebarsko. Tamo su sudjelovali u realizaciji edukativnog programa „MAH 1“. Projekt pod sloganom „Mogu, ako hoću“ namijenjen je  učenicima osnovnih škola. 

Učenicima je održano predavanje popraćeno vrlo zanimljivo osmišljenom ppt-prezentacijom. Također su se upoznali s policijskim poslom te obišli radne prostore policijske postaje.Karlovac

Dana 2.12. posjetili smo Gradsko kazalište Zorin dom u Karlovcu i pogledali predstavu "Peću i vuk". 

Potom je uslijedio posjet slatkovodnom akvariju "Aquatika" gdje su učenici zavirili u tajanstveni riječni svijet. Razgledali smo bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke vise od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta, od čega četrdesetak endemskih vrsta. 

Uživali smo u provedenom danu.
Dan grada Jastrebarsko

Dana 11.11., posjetili smo Radio Jasku. Učenici su vidjeli kako se radi u radio stanici, razgovarali o kvalitetama koje radijski voditelj mora imati, saznali koliko je pripreme potrebno da bi nastala jedna radijska emisija i slično. Voditeljica je srdačno odgovorila na mnoštvo postavljenih pitanja, a učenici uživali u još jednom satu Medijske kulture.Očko Čitaćirko i Gipka

U goste nam je ponovno stigao naš prijatelj lutak Očko Čitaćirko. Ovog puta doveo je i prijateljicu Gipku.

Očko je lutak koji nas potiče na čitanje, ljubav prema materinjem jeziku i knjizi,prema znanju, toleranciji, kreativnom izražavanju.

Očkova "mama" na zanimljiv način potiče komunikaciju, pokret, ples i veseo duh među nama. Pogledajmo ovdje kako je izgledao današnji dan.


Dan kravate

KRAVATA OKO VRATA!

18. listopada učenici i učiteljice PŠ Cvetković došli su u školu noseći oko vrata kravate. Ovom gestom obilježili smo Dan kravate. Putem prezentacije naučili smo nešto o povijesti kravate te zašto je i danas kravata simbol Hrvata. Učenici su pokušali i sami naučiti zavezati kravatu što nije bio jednostavan zadatak. Nakon toga su uslijedile likovne radionice. Aktivnosti vezane uz obilježavanja ovog dana nastavile su se i u boravku.
Obilježen Olimpijski dan u PŠ Cvetković

PŠ Cvetković ugostila je ovogodišnjeg zlatnog olimpijca Josipa Glasnovića povodom obilježavanja Olimpijskog dana. Dan je protekao nizom sportskih aktivnosti. Učenici su imali priliku upoznati olimpijsku povijest. Josip Glasnović ukratko je upoznao učenike sa sportskom disciplinom u kojoj se natječe. 
Opisao je opremu koju koristi te iznio dojmove o sudjelovanju na Olimpijskim igrama. Učenici su imali priliku postaviti niz zanimljivih pitanja na koja je naš zlatni olimpijac odgovorio. Uslijedilo je fotografiranje i dijeljenje autograma.

O uspjesima hrvatskog sporta na Olimpijskim igrama učenici su upoznati putem slikokaza.  Na školskom dvorištu učenici su posloženi u krugove kojima su stvorili znak Olimpijskih igara što smo ovjekovječili panoramskom slikom.

Galeriju slika možete vidjeti ovdje.

U produženom boravku učenici su osmišljavali kreativne medalje za osvojena posljednja mjesta u različitim sportovima.

Radove pogledajte ovdje.