Formarea FormatorilorPOSDRU/57/1.3/S/38654 - "Formarea formatorilor, o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesională din domeniul feroviar"

Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şidezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare profesională” şi a demarat în luna septembrie 2009 (click aici), având o durată de implementare de trei ani. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea pregătirii profesionale continue a formatorilor din domeniul feroviar, prin organizarea de programe de formare continuă interactive, flexibile şi moderne pentru dezvoltarea capitalului uman, toate aceste programe fiind corelate cu cerinţele pieţei.

Prin acest proiect este implementată o modalitate de formare a formatorilor avangardistă, pentru nivelul actual, şi anume sistemul de e-Learning. Acesta oferă beneficii legate de flexibilitatea formei, a conţinutului, a orarului de parcurgere şi facilitatea transmiterii conţinutului informatizat, devenind un pas spre implementarea tehnologiilor informatice în domenii până acum ermetice la acest gen de metode educaţionale. E-Learning-ul reprezintă un instrument modern de instruire, management şi monitorizare a întregului proces de formare.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea pregătirii profesionale continue a formatorilor din domeniul feroviar, prin organizarea de programe de formare continuă pentru aceştia. Pe termen lung, obiectivul general propus va conduce la creşterea calităţii programelor de formare profesională din sistemul feroviar, fapt ce va avea două efecte majore:

  • în plan naţional - creşterea calităţii serviciilor feroviare şi implicit la creşterea satisfacţiei beneficiarilor finali ai acestora (călătorii, beneficiarii mărfii transportate, etc.).
  • în plan european - armonizarea serviciilor feroviare naţionale cu cele oferite de alte state membre UE.

Puteti descarca aici planul initial al proiectului.
Contact:

Octavian DONOSE - Manager proiect

donose.38654@gmail.com
Tel. 0758.886.071

Gabriela BITERE - Asistent proiect

bitere.38654@gmail.com
Tel. 0758.886.123


        Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati: http://www.formareferoviara.ro

Detalii despre deschideri / finalizari de proiecte consultati in `Evenimente - Ani anteriori` (meniu lateral stanga), in subpagini sau utilizați butonul `Cautați în acest site` aflat în dreapta sus.