Evenimente‎ > ‎

Evenimente Finalizate

Noaptea Muzeelor la Muzeul Căilor Ferate 21 mai 2018


În noaptea dintre 19 şi 20 mai 2018, ca în fiecare an, Muzeul Căilor Ferate din subordinea CENAFER a participat la tradiţionalul eveniment nocturn denumit Noaptea Europeana a Muzeelor.


Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află la a 13-a ediţie.
Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).


Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor.


`Trenul Unirii` București Nord - Iași, 24 ianuarie 2018


Miercuri, 24 ianuarie, în Anul Centenar, angajații feroviari din toată țara, alături de toți românii, au sărbătorit 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român.


”Iași - Gară pe drumul Marii Uniri” 10 - 23 octombrie 2017


Asociația DAR DEVELOPMENT a desfășurat proiectul “Iași - Gară pe drumul Marii Uniri”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect ce a pus în lumină importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne, printr-o expoziție fotodocumentară itinerantă. Expoziția, care a fost lansată la Iași, capitala rezistenței naționale în timpul Primului Război Mondial, a fost găzduită la București în perioada 10-23 octombrie 2017 de către Muzeul Căilor Ferate Române din Calea Griviței 139 B.Proiect cultural-educativ-social, "Eroii ne cheamă la Mărășești" - 6 august 2017

Eveniment derulat sub înaltul patronaj al MINISTERULUI TRANSPORTURILOR și al DEPARTAMENTULUI CENTENAR, în colaborare cu Asociația Inginerilor Feroviari din România-A.I.F.R., Compania Națională de Căi Ferate “C.F.R.” S.A, Club Feroviar, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și Primăria orașului Mărășești.

(detalii în format PDF)


``Fii mai bun, de Moş Crăciun`` 19-21 decembrie 2016 Petroşani
Expoziție de fotografie veche din primul război mondial,

Expoziție de metaloplastie.

`Călători prin istorie. 1 decembrie 1918 - 2016`    

ca

Sub patronajul Ministerului Transporturilor, partener Casa Regală, colaborare cu AFER,  “CFR” S.A., SNTFC, “SFT-CFR” S.A., autorități locale.

Sărbătorire a 98 ani de la Marea Unire, 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării Avrig şi deschidere lucrări cale ferata Sibiu - Braşov.Noaptea Mu
zeelor la Muzeul Căilor Ferate 21 mai 2016        

    Ediţia din acest an a fost marcată de o premieră: publicul a avut acces la ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile. Cea mai mare dioramă din ţară cât şi exponatele din spaţiul expoziţional interior au putut fi admirate alături de cele două locomotive cu abur găzduite de curţile interioare ale muzeului.


[ detalii]    

   

18 - 22 aprilie 2016 - Saptamana altfel 2016


 "știi mai multe, să fii mai bun" Ediția a-IV-a, 18-22 aprilie 2016                 [ detalii]

   Organizaţii feroviare internaţionale, apariţie, 1977 şi în prezent                


                                                                                                  
[ detalii]

Proiect educaţional Griviţa revizitată - 16 februarie 2016

Asociaţia Română de Istorie Socială în colaborare cu  Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER, având în subordine Muzeul Căilor Ferate Române, a organizat marţi, 16 februarie 2016, între orele 11 - 14, proiectul educaţionalGriviţa revizitată. Pe urmele grevelor din februarie 1933”.

[... detalii despre eveniment]


120 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Craiova - Calafat - 1 decembrie 2015

Sub înaltul patronaj al Ministerului Transporturilor, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER a participat cu expoziția de fotografie `Linia de cale ferata Craiova - Calafat 1895 - 2015` la evenimentul omagial de aniversare a 120 de la inaugurare.

Proiectul cultural – educativ – social: Ce_Fe_Re_Știi București, 8 - 31 octombrie 2015
În perioada 8 - 31 octombrie 2015, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER prin Muzeul Căilor Ferate, în parteneriat cu Asociația pentru Tranziție Urbană, a derulat proiectul cultural – educativ – social  intitulat Ce_Fe_Re_Știi București”. Proiectul a fost sprijinit de ARCUB și Ordinul Arhitecților din România.
`Arcade peste timp şi ape` 25 septembrie 2015

https://drive.google.com/file/d/0B2-LuvCtBKrVT05OUkFhTDJvYXc/view?usp=sharingEveniment omagial organizat cu ocazia aniversării a 120 de ani de la inaugurarea Podurilor Dunărene Feteşti - Cernavodă şi a 155 de ani de la inaugurarea primei linii ferate din Imperiul Otoman, Cernavodă - Constanţa. 


  [... detalii despre eveniment]
`Ziua porţilor deschise la CFR` 29 mai 2015 Eveniment dedicat copiilor cu prilejul zilei de 1 Iunie.
`Noaptea Muzeelor` 16 spre 17 mai 2015


https://sites.google.com/site/cenaferwebsite/evenimente/evenimente-finalizate/noaptea-muzeelor-16-spre-17-mai-2015
Noaptea Muzeelor la Muzeul Cailor Ferate, in noaptea de 16 spre 17 mai 2015.

`Sa știi mai multe, sa fii mai bunEdiția a-III-a, 6-10 aprilie 2015

SA ȘTII MAI MULTE :

Despre istoria feroviara, despre trenul regal al României, despre Muzeul Cailor Ferate


SA FII MAI BUN :

Cu mediul înconjurător, folosind ca mijloc de transport - Trenul

 

[... detalii despre eveniment]


`Muzeul CFR în pas cu timpul` - 16 februarie 2015 

https://sites.google.com/site/cenaferwebsite/evenimente/evenimente-finalizate/redeschidere_muzeu_16feb2015_.png?attredirects=0


Centrul Național de Calificare şi Instruire Feroviară - CENAFER vă invită, prin Muzeul CFR, să participați la evenimentul cultural `Muzeul CFR in pas cu timpul`. 

`Deceniul CENAFER - Calea către performanţă` - 8 septembrie 2014


Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară - CENAFER a aniversat 10 ani de la înfiinţare, printr-o serie de manifestări desfăşurate în cadrul evenimentului "Deceniul CENAFER - Calea către performanţăderulate în perioada 08 - 09 septembrie  2014 în sediile din Bucureşti şi în Centrele Teritoriale.

                                                                                                   [... detalii despre eveniment]


`Eveniment Urban Feroviar - Gara de Nord` 25 - 27 iulie 2014 


Muzeul CFR din cadrul Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară - CENAFER a fost partener al evenimentului `Train Delivery` desfășurat la Gara de Nord în perioada 25 - 27 iulie 2014.
“TEZAUR DE ISTORIE, CULTURĂ ŞI TEHNICĂ FEROVIARĂ. Muzeul Ceferiștilor la 75 de ani de la inaugurare”

 

În perioada 10 - 15 iunie 2014, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară - CENAFER a desfășurat proiectul cultural - educativ - social TEZAUR DE ISTORIE, CULTURĂ ŞI TEHNICĂ FEROVIARĂ. Muzeul Ceferiştilor, la 75 de ani de la inaugurare.


[... detalii despre eveniment]


 ”Călători prin Istorie. 1 Decembrie 1918 - 2013”Duminică, 1 decembrie 2013, Ministerul Transporturilor a aniversat Ziua Națională a României, prin organizarea proiectului cultural :

Călători prin istorie. 1 Decembrie 1918 – 2013”.

[... detalii despre eveniment]Work-Shop European 02 - 03 octombrie 2013

Autoritatea de Siguranță Feroviară Română - ASFR împreună cu Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară - CENAFER au organizat o ședință de lucru cu participarea a trei reprezentanți ai ERA și altor actori interesați din sectorul feroviar.  

[... detalii despre work-shop]Săptămâna Europeană a Mobilității 19 - 26 septembrie 2013Expoziția ''Transporturile tradiționale din România''


[... detalii despre eveniment]


Proiect Cultural  ''Lucrări de artă în defileul Văii Jiului'' 09 - 11 septembrie 2013

             [... detalii despre eveniment]


Eveniment de Cultura Urbană ''Train Delivery'' 28 - 30 iunie 2013


Muzeul C.F.R. a fost deschis în week-end-ul respectiv.        

 [... detalii despre eveniment]

 


Noaptea muzeelor 18 spre 19 mai 2013Muzeul C.F.R. a participat oficial la prima editie a acestui eveniment atat de indragit de tinerii din toata tara, desi a participat si anul trecut neoficial, motiv pentru care am aparut in ghidul muzeelor cu calificativul `nou`.[... detalii despre eveniment]Proiect educational 01- 07 aprilie 2013

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER şi Societatea Feroviară de Turism „SFT – CFR” SA, în cadrul săpămânii “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, a derulat în perioada 01 – 07 aprilie 2013 proiectul educaţional: 

"Să ştii mai multedespre istoria feroviară, despre trenul regal al României, despre Muzeul Căilor Ferate;

Să fii mai buncu mediul înconjurător, folosind ca mijloc de transport – trenulProgram pentru familii cu copii - 23 februarie - 24 martie 2013

    

Muzeul Căilor Ferate in colaborare cu asociaţia `De dragul artei` a organizat in perioada 23 februarie - 24 martie seria de programe de educaţie creativă adresate familiilor cu copii de 2-8 ani cu titlul: „Poftiţi în vagoane!

                        [... detalii despre eveniment]Depoului Petroşani, un Centenar de existenta - 3 decembrie 2012Trenul regal
a putut veni în valea Jiului ca urmare a parteneriatului încheiat între Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER, C.F.R. Marfă, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Municipiului Petroşani şi Şcoala Generală „I.G Duca” din Petroşani.
Finalizarea proiectului „Formarea formatorilor” - 22 august 2012

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER împreună cu SIVECO România au marcat, printr-o Conferinţă de presă, finalizarea proiectului: Formarea formatorilor, o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesională din domeniul feroviar”.

         [... detalii despre eveniment]


Întâlnire de lucru - 14 iunie 2012

`Formarea profesională din sistemul feroviar` a fost tema întâlnirii de lucru la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Transportului şi Infrastructurii, Consiliului de Supraveghere din Domeniul Feroviar, Autorităţii Feroviare Române, Companiei Naţionale de Căi Ferate – CFR SA, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători SA, Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA, şi ai Asociaţiei Transportatorilor Feroviari din România.


Noaptea muzeelor 18 spre 19 mai 2012

Fiind redeschis pe 16 mai, nu am reusit sa includem muzeul nostru pe lista oficiala a evenimentului. Totusi, am putut prezenta publicului cea mai mare diorama feroviara din tara, ceea ce consideram un succes.

Simpozionul "Realizari tehnico ingineresti feroviare" - 16 mai 2012

Manifestările simpozionului au inclus prezentari tehnico inginereşti din domeniul feroviar, istoricul Muzeului Căilor Ferate, o expoziţie de fotografie feroviară. În partea a doua s-a prezentat un istoric al modelismului feroviar din România urmată de redeschiderea Muzeului Căilor Ferate si inaugurarea celei mai mari diorame feroviare la scara 1:87 din RomâniaDeschidere oficiala proiect `Flexibilitatea și adaptabilitatea în transportul feroviar` - 3 mai 2012

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER, în parteneriat cu Universitatea din Petrosani si SIVECO Romania, demareaza proiectului "Flexibilitate si adaptabilitate în transportul feroviar". Galerie foto de la Conferinta Nationala de deschidere a proiectului.

[... detalii despre eveniment]


Deschidere oficiala proiect `Calificarea angajaților din transporturile feroviare` - 22 septembrie 201109. Deschidere oficiala proiect `Calificarea Angajaților din transporturile feroviare` - 22 septembrie 2011

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER lanseaza proiectul european „Calificarea angajaților din transporturile feroviare“ în vederea creșterii calificării angajaților din domeniul feroviar, asigurandu-se astfel interoperabilitatea sistemului feroviar din România cu cel european.

[... detalii despre eveniment]Simpozion `Locomotiva Electrica 060EA` - 30 Septembrie 2010

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER a găzduit simpozionul “Locomotiva electrică 060 EA” pentru a marca aniversarea a 40 de ani de la producerea în România a primei locomotive electrice sub licenţă ASEA-Suedia.

[... detalii despre eveniment]


Deschidere oficiala proiect `Formarea Formatorilor` - 8 septembrie 2009

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER, în parteneriat cu Universitatea din Petrosani si SIVECO Romania, demareaza proiectului "Flexibilitate si adaptabilitate în transportul feroviar". Galerie foto de la Conferinta Nationala de deschidere a proiectului.

[... detalii despre eveniment]


Ziua Pregătirii Feroviare - 8 septembrie 2009

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER, a sărbătorit cinci ani de la înfinţarea sa ca societate de sine stătătoare. Evenimentul a cuprins: inaugurarea a 3 simulatoare de management al traficului ferviar recent achiziţionate si sărbătorirea a 70 de ani de la inaugurarea Muzeului C.F.R., instituţie aflată în subordinea Centrul Naţional de Calificare şi Instruire feroviară - CENAFER.

[... detalii despre eveniment]


Subpagini (30): Vizualizați tot