Onze mensen‎ > ‎Fractieleden‎ > ‎

2. Ronald Zwijgers (fractielid)


Ronald Zwijgers (34) is geboren en getogen in Zuid-Beijerland en is getrouwd en heeft een dochtertje van 2 jaar. Nadat hij zijn HBO vastgoed heeft behaald is hij sinds september 1999 werkzaam in het vastgoed en is hij vanaf 2006 ingeschreven als register-makelaar taxateur en werkzaam als NVM Makelaar met als werkgebied Rotterdam Rijnmond.

Sinds januari 2007 maakt hij deel uit van de CDA fractie en heeft hij de (gemeentelijke) financiën in zijn takenpakket.
Naast zijn dagelijkse en politieke werkzaamheden is hij ook al ruim 25 jaar lid van muziekvereniging Crescendo te Zuid-Beijerland waarin hij in diverse commissies zit en een belangrijke bijdrage levert aan het jaarlijkse evenement Crescendo in Concert.
De huidige situatie in de gemeente Korendijk is volgens hem in één woord samen te vatten: ‘onzekerheid’. Onzekerheid over de economische situatie van ons land. Onzekerheid over de financiële toekomst van onze gemeente. Maar ook onzekerheid over de doorwerking van de bezuinigingsopdrachten en over de consequenties van de decentralisaties in het sociale domein die op ons af komen.
We voelen ons verantwoordelijk voor het beheer van onze wereld; dat betekent voor ons gezonde gemeentelijke financiën, maar ook inzetten op duurzaamheid om de generaties na ons een leefbare wereld te geven en mensen tot hun recht te laten komen Waar problemen de draagkracht van een individu te boven gaan, mag hij of zij wat het CDA
betreft rekenen op de gemeenschap en de gemeente. Wij gaan er vanuit dat ieder persoonlijk verantwoordelijk is, maar mensen maken deel uit van verschillende verbanden zoals gezin, vereniging en andere maatschappelijke organisaties. Binnen deze verbanden dragen mensen verantwoordelijkheid en kunnen ze veel zaken zelf oplossen. Laten we uitgaan van kracht van de samenleving.
Laten we samen gaan `Voor Korendijk`