Standpunten‎ > ‎

Veiligheid

Politie en justitie
Wij vinden dat er meer agenten op straat moeten komen en minder achter het bureau. Er moeten meer misdrijven worden opgelost; het oplossingspercentage van woninginbraken is bijvoorbeeld maar 20%. Dat is onaanvaardbaar, het ondermijnt het vertrouwen in politie en justitie. Strafprocessen duren vaak te lang; waar het kan moet vaker snelrecht worden toegepast. Dat is ook in het belang van de slachtoffers.

Hufters
Hufterig en asociaal gedrag, wangedrag in het verkeer, agressie tegen politie-, ambulance-, brandweer- en ander overheidspersoneel moet veel strenger worden aangepakt. Overheidspersoneel dat wordt bedreigd moet anoniem aangifte kunnen doen.

Om ons gebied nog veiliger te maken, zijn extra maatregelen nodig. Daarom vinden we dat de mogelijkheden voor cameratoezicht en gebiedsverboden moeten worden uitgebreid. Ook moeten we gebruik maken van nieuwe (technologische) opsporingsmogelijkheden. Daders van misdrijven moeten voortaan verplicht DNA afstaan. Wapenbezit moet strenger worden gecontroleerd en bestraft.