CC Drimmelen homepage

  Kalender:

  HOOGSTE TIJD VOOR HET OPGEVEN VAN JOUW FAVORIET VOOR DE JONGE DUIVEN 2014, op alle vitesse jonge duivenvluchten kun je weer punten scoren! Ga naar de pagina Favorieten competitie 2014.


  NIEUWS:


  28 juni Creil, 1e Jac van Bijnen

  20 juni Bordeaux 1e Ad van den Hout

  21 juni La Souterraine  1e Gebroeders van Bragt

  21 juni Sens 1e Dick Hoogkamer

  Meld je eerste duif via de facebook groep CC Drimmelen (klik op blauwe link hieronder)


  De volledige uitslagen kun je vinden op het tabblad Uitslagen 2014.


  CC Drimmelen Facebook groep pagina

  CC Drimmelen op Facebook, een handige plek om interactief elkaar op de hoogte te houden van bijzonderheden (nieuws over meldingen in andere afdelingen, lossingen, aankomsten, vroegste meldingen, tijdstip afslaan, etcetera. Maak er gebruik van! Lees de meldingen en berichten van andere liefhebbers van de CC Drimmelen wanneer jou dat uitkomt en laat anderen ook weten hoe laat jij begint!

  Zelf opleren duiven België

  De eerder vermelde vreemde regeling is aangepast. Het is voor alle Nederlanders weer toegestaan om hun postduiven los te laten in België. Alleen niet op alle dagen, je dient van alle duiven een bewijs van Paramyxo enting te kunnen overleggen en je mag niet meer dan 200 (?) duiven tegelijk loslaten. Het lukt mij op dit moment helaas niet om op de site van de NPO terug te vinden op welke dagen het opleren is toegestaan. 

  Hans Rasenberg roept de duiven binnen


  PARAMYXO entingen:

  De officiële (dubbele) NPO entingslijsten voorzien van een nummer, de gebruikte entingsstof, lijst met de ringnummers van de ingeënte duiven, voorzien van een originele handtekening van de bevoegde dierenarts blijven natuurlijk gewoon geldig.
  Ook de formulieren die je rechtstreeks uit bijvoorbeeld het compuclub programma kunt printen zijn geldig (mits voorzien van alle vereiste gegevens en de originele handtekening van de bevoegde dierenarts). Gekopieerde handtekeningen zijn niet toegestaan. De vereniging bewaart het exemplaar met de originele handtekening van de dierenarts.
  Hokkampioen CC Drimmelen 2013

  1. Jan van Gijzel
  2. Jac van Bijnen
  3. Dick Hoogkamer  Generaal Kampioen
  CC Drimmelen 2012
  Jac van Bijnen

  Op de foto's hierboven ontvangt de opvolger van Rinus Norbart (2011), de generaal kampioen van de CC Drimmelen Jac van Bijnen (2012) de bijbehorende trofee uit handen van Rex en Carola.

                           Live radar Duitsland Buienradar Duitsland
             Live radar België Buienradar België
  Live radar Frankrijk Buienradar Frankrijk


  Klik op de onderstreepte link hieronder voor een actuele bewolkingskaart:  Jan van Gijzel en Bas Vervuren tonen trots de mooiste doffer en duivin van de tentoonstelling 2012. Laura van Dongen heeft de mooiste jonge duivin en Arno van Opdorp de mooiste jonge doffer.
  Het mooiste viertal is deze keer van Ger Damen.
  Klik op het linkje links boven (tentoonstelling) voor de verdere uitslagen.

  Duivensport in Taiwan Pigeonracing in Taiwan


  Postduiven in Taiwan deel 2  YouTube-video

  Alle doffers van de CC Drimmelen zijn gewaarschuwd, Rambo (van Jaap Rasenberg) is nergens bang voor! (Zie filmpje hieronder)

  Rambo is een augustus jong van 2011, was op zijn eerste vlucht in 2012 vanuit Duffel al meteen 2e van 113 duiven in de PV Terheijden! In 2013 vliegt Rambo 8x prijs op 16 vluchten en wordt duifkampioen navluchten van de PV Terheijden.


  Hieronder een Duits reclame filmpje voor de duivensport

  YouTube-video