Nieuws

 
 
 
bijgewerkt op 22 april 2012
Op dit moment heb ik alleen nog twee gecastreerde alpaca beertjes te koop. ideaal voor een zeugengroep. Ik vraag 35 euro per stuk, dit zijn de castreerkosten. Het zijn nog twee zeer jonge beren, nog geen jaar oud. Hun foto's staan bij geboren.
 
 17 december
Helaas heb ik voor mezelf besloten, dat ik wegens tijdgebrek ga stoppen met fokken. De nestjes van kensi, July en Molly zijn mijn laatste. Van die drie nestjes heb ik nog drie beertje, 1 wit-lilac-saffraan, 1 lilac-saffraan, 1 zwartbont beertje  en twee zwarte zeugjes te koop. Verder staat ook Molly, mijn driekleur zeug te koop. Ook heb ik nog twee gecastreerde beren te koop.
De andere zeugen en beren blijven en worden bij mij (hopelijk) oud.
 
13 nov '11 Alledrie zijn bevallen. July en Kensi op 27 oktober en Molly op 31 oktober. 
 
 1 okt '11
July en kensi zijn  allbei zwanger, dus ik kan van hun vanaf 27 oktober een nestje verwachten. Ook Molly is zwanger.
Verder heb ik Gambit en Storm laten castreren, maar ze zijn allebei nog steeds in de verkoop.
 
 26 aug '11
Ondanks dat  ik eerst had m'n bedenkingen had ( vanwege tijd en andere werkzaamheden) om verder te gaan met fokken, heb ik toch weer  drie zeugjes bij de beer gezet. Dit zijn July en Kensi , allebei lilac-wit en Molly, een driekleur. Ben weer zeer benieuwd.
 
 21 juni '11
Gisteren had Dushi voor mij een verrassing voor me. Ik kon niet goed voelen of ze nu zwanger was of niet, maar gisteren liep er een mooi zwart bont zeugje in het hok erbij.  Echt een surprise !
 
13 juni '11
Ik heb van het nieuwe nestje foto's gemaakt. Ze staan bij geboren. Het zijn plaatjes !!
 12 juni '11
Rhiannon is bevallen ! Ze heeft twee zeugjes en twee beertjes gekregen. Allemaal alpaca, maar zeer gevarieerd van kleur. Het ene  beertje is lilac-saffraan-wit en de andere lilac-goud-wit, 1 zeugje is lilac-wit-saffraan-wit satijn en 1 zeugje is lilac -wit. Ik ga morgen foto's van ze maken.
Verder is mijn stalletje uitgebreid met een heel mooi zeugje en een prachtige beer van CS Ellen.
 
 10 mei'11
Vannacht is July bevallen. Ze had maar 1 jong  en het is helaas doodgeboren. Gelukkig maakt July het goed. Verder zijn Willow en Rhiannon zwanger !
 
22 april '11
Faith is eindelijk bevallen. Ze heeft maar 1 meiske, die Rosanne heet. Rosanne is wit/saffraan en heeft helaas een extra kruintje.
 
17 maart '10
Heel wat koppeltjes gemaakt. Zo zit Rhiannon bij Kees van CS Angela ( allebei alpaca), Willow bij Binkie ( alpaca en tessel) en Dushi bij Kiss van Cs Angela ( peruuf).
 
10 maart '11
Faith is zwanger!
Verder is mijn stal uitgebreid met drie mooie dames, alledrie driekleur, Ushi, Dushi en Molly ! Ook heb ik wat nieuwe foto's van Willow, July, Rhiannon en Binkie geplaatst.
 
17 feb '11
Vandaag Rowan en July gekoppeld. Ik ben erg benieuwd of er mooie lilac-saffraan-wit uitkomt. 
 
 28 jan '11
 Faith en Binkie samen gekoppeld. Als alles goed gaat, kan er in april een nestje verwacht worden.
 
21 jan '11
foto's bijgewerkt.
 
8 jan '11
Allereerst wil ik iedereen de beste wensen voor 2011 toewensen.  Mijn jaar is goed begonnen, want op 4 januari kreeg Summer een heel mooi nestje met twee beertjes en een zeugje. Het zeugje is helemaal zwart en het ene beertje zwart bont. Ik dacht dat het andere beertje ook helemaal zwart was maar bij daglicht bleek hij een rode pluk op zijn kop te hebben. Maar ze zijn alledrie schitterend !!
 
 
11 nov '10
Zowel Chelsea en Dawn zijn bevallen. Chelsea heeft 4 dametjes en Dawn een beer en een zeugje, die helaas allebei extra kruinen hebben.  Maar ze zijn erg leuk !!
 
2 okt '10 
Zowel Chelsea als Dawn zijn zwanger ! Ze kunnen nu vanaf 19 oktober gaan bevallen.
 
27 sept '10
Faith is vorige week bevallen van drie beertje en 1 zeugje, die helaas een extra kruintje heeft.
Verder heb ik besloten om alleen nog in de lilac verder te gaan en daarom besloten om Summer te koop te zetten. Ze mag samen weg met Sky, die een extra kruin heeft.
 
 
 29 aug'10
Belle heeft een nestje van vier gehad, waarvan het er twee helaas niet gehaald hebben. de andere twee , een zeug en beer, doen het goed, al zijn ze wel klein. Ze zijn allebei lilac-goud-wit. Het beertje is een tessel en het zeugje een alpaca.
 
19 aug '10
Helaas heeft het zeugje van Lady het niet gehaald. Ze heeft gevochten , maar helaas niet gewonnen.
Ook heb ik tijdelijk een nieuw emailadrs, namelijk iramselaar@hotmail.com. Op het oude adres ben ik ook nog te bereiken, maar daar kijk ik niet dagelijks op, en zal daarom niet zo snel reageren.
 
 15 aug '10
Lady is vandaag bevallen en heeft een mooie dochter. Ze is een lilac wit satijn alpaca.
 
 12 aug '10
Zowel bij belle als Lady leven gevoeld. Afwachten dus maar.
Verder zijn Tigo en Dawn gekoppeld en ook Chelsea en Rowan delen nu een hokje samen.
 
29 juli "10
Ben is druk bezig met het afwerken van mijn caviaflat, het wordt steeds mooier !!!!
Belle is zwanger van Binkie. Ze heeft al een aardig dikke buik, al moet ik nog even wachten voor het nestje, als alles goed gaat, waarschijnlijk begin september.
 
25 juli '10
In  mijn vakantie is Hope bevallen. Ze had vijf jongen, waarvan er 3 al bij de geboorte zijn overleden en nog 1 beertje vier dagen later helaas . 1 zeugje leeft er nog en doet het erg goed. Ik heb haar Maggie genoemd en voorlopig wil ik haar houden.
Lady is zwanger van Rowan en ik verwacht dat zij in september zal bevallen.
Ook Faith is aan Biebel gekoppeld.
 
11 juli "10
Na lang wachten is Jara eindelijk bevallen van twee zeugjes en een mooi beertje. Hope kan ieder moment bevallen, maar dat zal ze wel doen als ik met vakantie ben.
 
9 juni '10
Aardig wat schuivingen in mijn stalletje. Zo is Melody verkocht en heb ik twee nieuwe lieve zeugjes erbij, namelijk Romy (driekleur lunkarya) van Caviastal Ellen en Summer (driekleur) van Lucky Stables. Ze voelen zich al aardig thuis in hun groepjes
helaas wilde niemand Tido hebben en omdat hij zo zielig alleen bleef zitten, heb ik hem van de week laten castreren. Dus over een paar weekjes mag hij bij zijn eigen zeugengroep. Ik weet zeker dat hij dat geweldig gaat vinden.
Verder is Jara hoogzwanger. Ik ben benieuwd wanneer ze gaat bevallen. Ook Hope krijgt een aardige dikke buik.
Verder zijn Lady en Belle bij de beer gezet. lady bij Rowan en Belle bij Binkie.
 
15 mei '10
Meer uitbreiding in mijn stalletje. Ik ben Tigo wezen halen bij Ellen van Cs Ellen en zal binnenkort Lucky Summer op gaan halen bij Lucky Stables.
Vandaag een fotosessie gehouden en iedereen staat weer op de kiek :o)
 
3 mei '10
Wat een verrassing. Soralyna is gisteren al bevallen van drie mooie zeugjes. Foto's volgen !
 
1 mei '10
M'n stalletje is aardig wat uitgebreid. Ik heb twee zeugjes van Angela erbij gekregen, namelijk Chelsea (lilac-wit-saffraan) en Dawn ( zwart-rood). Ook een mooie tesselbeer genaamd Binkie, die ik samen met Angela heb gehaald, is naar m'n mooie nieuwe caviaflat verhuisd! 
Dank je Ben en Henk voor mijn geweldige caviaflat !!! Ben er zeer blij mee !
Ook zijn Hope en Kiss ( van CS Angela, zwart bont) gekoppeld.
Soralyna (choco-goud-wit) is hoogzwanger en zal snel gaan bevallen. Ook Jara (wit-lilac) is zwanger en ik denk dat zij in juni haar kleintjes gaat krijgen.
 
2 april '10
Vandaag Faith, een saffraan-wit zeugje opgehaald bij Gerda van CS de Lingehoeve en ik ben helemaal blij met haar.
Helaas vandaag ook minder goed nieuws. Mijn lieve Branco is overleden. En het was zo'n scheetje. Ik zal hem erg missen.
 
 
24 maart '10
Melody is bevallen van twee mooie beertjes. Het zijn flinke jongens van boven de 100 gram. Ook hebben ze het mooie,  donkere choco van hun vader.
 
18 maart '10
Ik heb besloten om Tido te koop te zetten.
Tido is een hele mooie beer, maar omdat ik niet verder wil met mijn choco's zal ik hem dus nooit inzetten en daarom heb ik besloten dat hij iemand anders heel blij kan maken. Hij komt uit Duitse lijnen en heeft een prima stamboom. 
 
17 maart '10
Vandaag zijn Ben en mijn schoonvader aan mijn mooie, nieuwe caviaflat voor buiten begonnen. Ik ben er erg blij mee, want het gaat echt supermooi worden.
 
 14 maart '10
M'n eerst zwartbonte zeugje gekocht , Hope, bij Fabiola van CS Passie. Ze is leuk !!!!!!
 
 maart '10
Ik heb leven bij Melody gevoeld. Ik verwacht dat ze eind maart/begin april zal bevallen.
Ook heb ik Soralyna met Branco gekoppeld. Omdat ik heb besloten om met mijn choco-lijn te stoppen, zal dit mijn laatste nestje hiervan zijn. Ik wil overstappen naar zwartbont en driekleur. Verder blijf ik ook met de lilac's fokken.
 
27 jan '10
Vandaag Rowan bij Desiree opgehaald. Hij is een schatje en erg mooi !!
 
Deze week Branco en Melody gekoppeldAls alles goed gaat, kan ik in maart een nestje verwachten.
 
Ik heb een mooi beertje, saffraan-wit-lilac gereserveerd bij Desiree van cs Miracle Peruvians. Vanaf 26 januari kan ik hem ophalen. Kijk er erg naar uit.
 
29 december '09
Zowel Belle als Harmony zijn bevallen. Harmony kreeg eerst drie kindjes . Twee choco-buff-wit, een beer en een zeug en een bijna helemaal choco zeugje. Ze heeft net een buff plekje op haar achterste. Belle heeft twee mooie lilac zeugjes, 1 lilac met een extra kruin en 1 lilac met goud.
                                                                           
nest Belle, 2 zeugjes                                    nest Snowy, 2 zeugjes en 1 beer, de middelste is de beer
 
 
 
3 december '09
Lady is bevallen van 3 kindjes. 1 helaas overleden, 1 lilac satijn (met een extra kruin) en 1 lilac-saffraan, allebei beertjes
 
1 november '09
Jara is bevallen van haar eerste nestje. Ze heeft vier mooie kindjes gekregen.