Kód előttem, kód utánam


Modern és trendi voltam. Minden reggel bekapcsoltam a mobiltelefonom (PIN kód: 3695), a szolgáltató által biztosított csatlakozással (user name: tyutyux, password: parapata007) olvastam a neten a különféle szájtokat. Mielőtt elindultam volna a munkába, beélesítettem otthonom riasztóját (1023).

Az autóba behelyeztem a CD-s magnós rádiót, és bekapcsoltam (2231). Útközben gyakran vettem fel pénzt automatából (kártyakód: 2965). Miután odaértem, a munkahelyi számítógéphálozatra csatlakozva (password: kotnyeleske3b) már el is indulhatott a munka.

A sok kódot a kis palm topomban tároltam, de levédtem az ártó szándékú kíváncsiskodók elől (password: tea).

Az élet szépen, vígan folyt volna tova, ha egy vírus úgy haza nem vágja a palm topot, mint Kinizsi Pál a törököket.

A legrosszabb az egészben nem is az, hogy bedöglött a telefonom, hogy a munkahelyi gépen nem tudok dolgozni, hogy a bankkártyát elnyelte az automata, hogy a lakásom riasztója a rendőrségre van bekapcsolva, és szirénázva vittek a rendőrőrsre… Akkor borult el előttem végérvényesen minden, amikor az őrszobán a személyi számomat kérdezgették. Személyi szám! Újabb kód!

Akkor idehoztak ebbe a gumifalú, csendes és kellemes szobába. De amikor végre azt hittem… azt hittem, hogy itt már nincsenek számok, az ügyeletes ápoló odasúgta nekem: Maga a 12765-ös számú beteg!

…Egyenlőre eltiltottak a lottózástól, és a felvételi ponthatárok, a Kódfejtők kézikönyve, valamint a Postai irányítószámok jegyzéke című kiadvány olvasásától.

Felépülésem után a Bakonyba szeretnék költözni, hogy a finnugor ősök életvitelét (halászat - vadászat- gyűjtögetés) tökélyre fejlesszem.

Ja, a modern és trendi világból csak egy számzáras aktatáskát viszek magammal. És biztos, ami biztos jól megjegyzem a kódját (1234).

 

<<-- vissza a főoldalra