Despre Noi

Creat in 2008, Castelul Copiilor este o initiativa non-profit a unui grup de entuziasti, care ofera un program extrascolar in limba romana pentru copiii de descendenta romana din zona Bostonului. In fiecare sambata, programul combina diverse activitati educative si distractive, in cadrul unor cursuri prin care copiii invata si practica limba romana. Copiii sunt expusi la valorile culturii romane, pe care invata sa le aprecieze. Un beneficiu secundar este ca scoala romaneasca de la Castelul Copiilor creaza in jurul ei si o comunitate inchegata de familii romanesti.

Programul pilot, desfasurat cu succes in primavara anului 2008, a oferit posibilitatea testarii unor diverse formule de operare. In cursul programului pilot, au fost incercate variate metode de predare si combinatii de materii, pentru identificarea celei mai eficiente formule de operare, care a fost apoi adoptata in cei doi ani scolari care au urmat (2008-2010). Consultarea frecventa a copiilor si parintilor contribuie la intelegerea prioritatilor si la adaptarea obiectivelor didactice la specificul fiecarui copil.

Deasemenea, Castelul Copiilor continua sa ofere cursuri nu numai celor mici dar si adolescentilor si adultilor care sunt interesati de invatarea, re-invatarea, si/sau folosirea Limbii Romane. Cursurile sunt oferite fie in format individual sau in grup si sunt structurate pe module.
Subpages (3): Contact Instructori Locație