Park(ing)day

PARK(ing) Day*

Recuperació del carrer usurpat pel cotxe i transformació en un microjardí comunitari

* Concepte original de REBAR www.rebargroup.org

Què és el PARK(ing) Day? 

 

El PARK(ing) Day és una acció global, organitzada arreu del món per ciutadans, activistes, artistes i associacions que, per unes hores i amb bon humor, transformen aparcaments de la zona blava de la ciutat en parcs (que no parkings) públics.

 

 

Més clar, PARK(ing) Day és la recuperació legal i pacífica de l’espai públic, habitualment usurpat pel cotxe, per a convertir-lo durant unes hores en un micojardí com

És una acció global, que es realitza a totes les grans ciutats del món i moltes altres, i anual (se celebra en totes elles el mateix dia). Podeu vore molts exemples a www.parkingday.org 

Què vam fer a Castelló?

 

Enguany ho hem celebrat a Castelló per primera vegada, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Ha estat promogut i organitzat per Castelló en bici i també han col·laborat La Mar d'amics i Amics de Palanques.

Va ser el divendres 19 de setembre, de 5 a 8 de la vesprada. Vam estar al c/Asensi -front al cine Rex- i vam redecorar 3 places d'aparcament de la zona blava per a convertir-les durant eixa estona en un espai agradable i realment públic.

 

Enlloc de vehicles contaminants, hi havia un espai comunitari per a prendre infusions, per a llegir, per a xarrar, escoltar música, intercanviar llibres, espai per a jugar els més menuts o fer calceta.

 

Vam aprofitar l'ocasió per a informar els vianants i conductors (que miraven estranyats) de les nostres raons i els nostres arguments.

 

També vam rebre l'amable visita del personal controlador de la zona blava, convidant-nos a desmuntar el nostre decorat. Però una vegada els vam explicar el perquè i els vam mostrar els tíquets corresponents (que havíem comprat prèviament), van entendre que estàvem convençuts del que féiem i ens van deixar estar.

 

Vore vídeos del PARK(ing) Day

 

Vore fotografies