WEB DE JOSEP BONAL.

COLLA CASTELLERA DE FIGUERES.WEB NO OFICIAL.
 
 
            EL NAIXEMENT D ´ UNA COLLA
 
 
                    La colla Castellera de Figueres es funda el día 11 de setembre de l ´ any 1.996 , es constitueix amb una munió de gent provinent de diversos llocs de l ´ Alt  Empordà  , gent tocada per la Tramontana  i amb poca experiència castellera ,excepte alguns membres , pocs, que provenien de la Catalunya central i de terres més castelleres . El nexe d ´ unió és en un principi l ´ interés en els castells activitat quasi desconeguda i exòtica a l ´ Empordà , interés queés despertà amb l ´ increment de noticies a la premsa , radio i televisió .
                    La base de la colla es forma a partir d ´ una trobada de deu parelles , algunes d ´ elles provinents dels Castellers de l ´ Albera , colla per desgracia ja desapareguda. Aquest castellers formaràn la base de la técnica i la directiva de la nostra colla.
 
 
            LA CAMISA SIMBOL DE LA COLLA
 
 
                    El color de la camisa com en las millors histories es va decidir entre dos. Las alternatives eren dos colors el verd i el lila fort , finalment el lila es va imposar .Color representatiu de las terres empordaneses , terres de vins foscos , terres de garnatxes i xarel.los , vins que amb el pitxot fan el most sang-violeta tan vistós de l ´ Empordà.
 
 
            L ´ ESCUT DE LA COLLA
 
 
                    L ´ escut de la colla va esser creat per la dissenyadora empordanesa Cati Palou i simbolitza l ´ esforç d ´ un grup de gent per enlairar un castell .El castell vist de dalt a vol d ´ oreneta esclata amb el color lila i el blanc dels pantalons així com el nom de la nostra colla : Colla Castellera de Figueres. l ´ escut de la colla , unió i força per enlairar el pom de dalt , l ´ enxaneta amb un estel a la mà , passejant-lo per el cel clar del noble Empordà .
 
 
           EL BATEIG DE LA COLLA
 
 
                    La diada en que es va presentar la colla  oficialment va tenir lloc el diumenge 4 de maig de 1997 a la Plaça de l ´ Ajuntament per les Fires i Festes de la Santa Creu. Els padrins foren els Castellers de Barcelona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau .