TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Vigílies Festa Major de Sant Cugat

2 de jul. 2017, 8:03 publicada per Castellers de Caldes
 Aquest dissabte 1 de juliol hem sortit de Caldes amb autocar per arribar-nos a Sant Cugat del Vallès a on hem estat convidats per la colla local, a les vigílies de la diada de Festa Major, juntament amb els Castellers de Cerdanyola. Els "Gausacs", que així s'anomenen els de Sant Cugat, són una colla fundada l'any 1996 com nosaltres, a partir del club Muntanyenc d'aquesta localitat. Porten camisa de color verd Collserola i prenen el malnom de la vall de Sant Medir o de Gausac a on s'ubica aquesta ermita romànica. Per tant avui a plaça totes les camises eren verdes amb tonalitats diferents.

 Les diades de vigílies són les que fan les colles abans de la diada de festa major per anar rodant la colla en vistes a la jornada principal, això fa que no es plantegin objectius de màxims, per tant ha estat una diada tranquil·la i això ja ens ha anat bé atès que ens ha costat desplaçar la gent necessària per fer una actuació lluïda. En un ambient festiu i avançats mitja hora hem arribat a la Plaça de la Vila que era el lloc triat per a l'actuació.

 Un cop els Gegants ens han fet lloc, i amb un nombrós públic tot i que amenaçava pluja, hem començat amb els pilars d'entrada. Simultàniament els de Sant Cugat i els de Cerdanyola han fet 2 pilars de 4 cadascun i els de Caldes un pilar de quatre.
 

 A primera ronda els gausacs han bastit un 4 de 7 amb agulla que ha anat bé tot i que era un xic obert i amb algun terç abocat. Tot seguit els de Cerdanyola han pujat un 3 de 7 que ha anat lent però bé. Els escaldats hem començat amb un 4 de 6 de la nostra gama bàsica.

 En segona ronda la colla local ha resolt un majestuós 5 de 7 molt estable. Els de Cerdanyola s'hi han posat amb el 4 de 7 aquest cop ben quadrat. Nosaltres hem fet el 3 de 6 amb agulla que ja està demanant un pis més.

 La tercera ronda ens ha ofert un 4 de 7 impecable, en paraules del cap de colla, de Castellers de Sant Cugat. Els Castellers de Cerdanyola han descarregat el 3 de 7 amb agulla, amb algun tremolor, però que no ha perillat en cap moment. Castellers de Caldes de Montbui hem tancat amb un 3 de 6 de manual. Un cop descarregat hem agraït amb un aplaudiment als músics de Sant Cugat que, per l'absència dels nostres, hagin tocat la gralla als nostres castells.

 Pels pilars de sortida, simultàniament, Sant Cugat ha fet un vano de 5, Cerdanyola un pilar de 5 i Caldes un pilar de 4. Encara després, per rodar la canalla, els locals han fet 3 pilars de 4 i els de Cerdanyola 2 pilars de 4.

 Un cop acabada l'actuació, que ha anat prou ràpida i plàcida, s'ha fet el ball de canalla i hem tornat a l'autocar sense que al final no hagi caigut més que alguna gota de pluja escadussera

 La propera activitat de la colla serà la participació en els actes de l'Escaldàrium a Caldes el mateix dia 8 de juliol, abans de l'actuació del dia 15 a la Bolera on esperem veure els primers castells de 7  d'aquesta temporada.

 Resum de l'actuació:
 Castellers de Sant Cugat 2P4, 4d7a, 5d7, 4d7, v5, 3P4.
 Castellers de Cerdanyola 2P4, 3d7, 4d7, 3d7a, P5, 2P4.
 Castellers de Caldes de Montbui P4, 4d6, 3d6a, 3d6, P4.

 
Comments