TEMPORADA 2017‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Diada III aniversari Capgirats de Castellar

9 de maig 2017, 9:53 publicada per Castellers de Caldes   [ actualitzat el 9 de maig 2017, 13:25 ]


Aquest diumenge 7 de maig hem canviat de Vallès i ens hem acostat a Castellar per celebrar el tercer aniversari dels nostres fillols, els Castellers de Castellar del Vallès, de malnom capgirats. L'altra colla convidada han estat la colla osonenca Nyerros de la Plana.

El lloc de trobada i inici del cercavila ha estat l'institut de Castellar al carrer Carrasco i Formiguera des d'on, tot pujant el Passeig, hem arribat a la plaça del Mirador que ha estat el lloc triat per fer l'actuació. Aquesta plaça, l'habitual de la colla local, és un espai de recent urbanització i, a la seva entrada, hi podem admirar una escultura de l'escultor calderí Martin Clerch davant la placa al·legòrica a la recuperació de la memòria històrica.

Un cop hem estat a plaça, sota un sol radiant i després de l'entrega oficial de la camisa a a en "Garde",  la actuació ha començat amb un pilar de quatre caminat dels capgirats que, quan ha estat a lloc, hem acompanyat amb 2 pilars de quatre nostres i un pilar de quatre dels Nyerros de la Plana simultàniament.


 Per obrir la primera ronda els amfitrions, amb camisa color bordeus, han ensopegat amb un 4 de 6 amb agulla que no han pogut carregar per problemes amb la canalla quedant en intent desmuntat. Seguidament els escaldats també hem fet el 4 de 6 amb agulla que hem descarregat sense problemes i ha estat el nostre millor castell de la jornada. Al torn dels d'Osona, que no han pogut desplaçar gaires camises, s'han estrenat amb un 3 de 6 un xic lent però clavat i que han descarregat bé.


 Ja en segona ronda els capgirats han aixecat un 7 de 6 que ha bellugat a la pujada però, quan han aconseguit parar-lo, l'enxaneta ha travessat correctament i s'ha descarregat alegrant la colla local i la plaça. Nosaltres hem continuat amb un 4 de 6 de manual que ha demostrat que avui tothom estava per la feina. Els de Manlleu, amb camisa grisa, han fet la seva construcció més treballada descarregant un 3 de 6 amb agulla. En tercera ronda els Castellers de Castellar han tornat a ensopegar amb un 5 de 6 quan, amb els acotxadors col·locats, l'enxaneta no ha aconseguit pujar dalt del pom i després de tres intents s'ha hagut de desmuntar. Els Castellers de Caldes hem descarregat un 3 de 6 molt correcte que ja apunta a un pis més. Els Nyerros de la Plana han tancat la seva actuació amb un 4 de 6 per sortir de plaça amb un bon registre tot i les circumstàncies.


 


S'ha acordat fer una ronda de repetició en la que els capgirats han tret l'orgull que reflectien les pintures que duien a la cara, tres ratlles de color vermell negre i blanc, i han descarregat el 5 de 6 amb molt d'ofici.


 Per als pilars de sortida, simultàniament, els capgirats han fet 3 pilars de 4, els escaldats 2 pilars de 4, amb l'estrena d'en Marc com a pilaner, i els nyerros un pilar de 4. I encara els locals ens han ofert una ronda extra amb 10 pilars de 3 per  rodar la canalla i tancar la celebració del tercer aniversari.

 Ja acabada l'actuació i la xerrada d'en Dídac, que ha destacat la concentració de tots en la feina de la jornada i ha demanat més camises per les properes actuacions i assajos, hem ballat la polca habitual i hem anat a l'espai Tolrà, on ens han ofert un excel·lent dinar i uns recordatoris de la diada.

  La propera actuació el 21 de maig a Mollet.


 Resum de l'actuació:

  Castellers de Castellar Pd4 cam, id4d6a, 7d6, id5d6, 5d6, 3P4, 10P3
  Castellers de Caldes 2P4, 4d6a, 4d6, 3d6, 2P4
  Nyerros de la Plana P4, 3d6, 3d6a, 4d6, P4

 

 

 

 


Comments